Spitalul Judeţean din Slobozia are una dintre cele mai moderne secţii pentru tratarea toxicomanilor, însă nici măcar un medic specializat să folosească aparatura performantă de acolo, relatează Digi24. Aşa că Centrul de ocrotire pentru persoanele dependente, nu este, în realitate, decât un alt salon folosit pentru terapia intensivă, iar aparatura stă închisă de 9 ani într-o magazie.
Spitalul din Slobozia se poate lăuda cu o secţie ultramodernă de toxicologie, o investiţie de 300.000 de euro, bani din bugetul de stat. Aici, dependenţii de droguri ar fi putut fi internaţi şi trataţi. Doar că salonul nu este folosit.
„Nu avem personal specilizat pentru secţia de toxicologie, sunt cei care lucrează în ATI şi care în momentul în care avem un pacient sunt detaşaţi sunt luaţi cumva în secţia de toxicologie,” explică Mădălina Baltă, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
De 9 ani, managerii care s-au succedat la conducerea spitalului judeţean Slobozia nu au găsit un specialist pentru această secţie.
„În 2016 s-au organizat patru concursuri, din păcate, niciunul nu s-a finalizat cu un rezultat pozitiv pentru noi. Săptămâna trecută am avut o discuţie cu un medic dornic de a veni la noi. E un băiat tânăr şi îmi doresc din suflet să-l conving să vină aici,” precizează Mariana Iancu, managerul Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
Până atunci, aparatura de zeci de mii de euro, care detectează orice substanţă halucinogenă, este într-o cameră încuiată.
„Necesită o instruire specializată pentru putea lucra pe aparatul respectiv,” adaugă Mădălina Baltă, directorul medical al Spitalului Judeţean de Urgenţă Slobozia.
Anul trecut, 11 persoane cu dependenţă de droguri au fost tratate la Spitalului din Slobozia de către medici cu alte specializări.