Tratamente în condiţii greu de imaginat la Spitalul Judeţean din Slobozia. În secţia unde se fac terapiile de recuperare nimic n-a mai fost reparat sau modernizat de ani de zile. Căzile sunt ruginite, aparatura a rămas din anii comunismului, pereţii sunt scorojiţi. Cândva erau trei secţii de terapii. Astăzi doar în una se mai pot primi pacienţi. Bazinul de kinetoterapie nu se mai foloseşte pentru că inunda spitalul. Lunar, vin aici 600 de oameni pentru tratament.
Compartimentul de recuperare al Spitalului Judeţean Slobozia este doar o umbră a ceea ce a fost cândva. Din cele trei secţii, doar una singură, cea de electroterapie, mai funcţionează. În rest, la celalate stau lacătele pe uşă. De exemplu, într-o secţie de terapie căzile de galvanizare au ruginit, iar unele au fost furate în timpul unei zugrăveli şi date la fier vechi. Nici bazinul de kinetoterapie nu poate fi folosit de ani de zile.
Ionela Dumitrescu, medic: „Se făcea un grup de artroze, se băgau toţi aici şi îi comanda de pe margine kinetoterapeutul ce mişcări să facă. De foarte mult timp e nefolosit pentru că s-a greşit, nu este bine scurgerea, apa curge în subsol şi spitalul era inundat.”
Şi sectorul pentru tratamentele cu parafină este total dezafectat. Cazanul unde se fierbea substanţa nu mai e folosit de anul trecut.
Pacient: “Înainte, acum doi ani am făcut şi era minunat. Nu ai pe unde merge în oraş la parafină, nici la particulari.”
În spital este un singur specialist în masaj.
Dumitru Stan, maseur: „Mă descurc foarte greu că sunt mulţi pacienţi şi trebuie să fac 60 dar nu pot, mulţi se plictisesc să aştepte la uşă şi pleacă.”
Managerul spitalului plănuieşte să renoveze secţia prin sponsorizări şi speră ca lucrările să înceapă anul viitor.
Mariana Iancu, managerul Spitalului Județean de Urgență Slobozia: „Costurile sunt undeva la 100.000 lei, înseamnă aparatură şi o igenizare şi o reaşezare a spaţiului.”