Donarea de organe face minuni. O pacientă cu dublu transplant de ficat a adus pe lume primul ei copil. Este prima pacientă cu două operații atât de complicate care dă viață mai departe. Tânăra are 23 de ani și a născut chiar de ziua ei în urmă cu două săptămâni. Iar copilul poartă numele medicului care a salvat-o pe mamă în urmă cu 6 ani.
Profesorul Vlad Brașoveanu este chirurgul care i-a salvat viața Ancăi la vârsta de 16 ani, iar singura șansă de supraviețuire era un transplant de ficat. Prima operație a fost cu ficat donat de mama ei, însă au apărut complicații și a fost nevoie de un alt transplant.
Prof. dr. Vlad Brașoveanu: Era o cursă contracronometru pentru că ea avea nevoie de un ficățel mic. Din fericire, a apărut un ficat tânăr, micuț , care i s-a potrivit.
Acum, Anca își trăiește visul. Este mama unui băiețel pe care l-a născut în urmă cu două săptămâni.
Anca - pacientă dublu transplantată: Nu m-am gândit niciodată că la 6 ani distanță viața mea o să arate așa. Acum mă simt împlinită, fericită. Pe băiețel îl cheamă Vlad Andrei Nicola, Vlad a fost inspirațe de la eroul nostru, dl. dr. Vlad Brașoveanu.
Sarcina i-a fost monitorizată cu atenție de medicul ei, care spune că a avut emoții, fiind o pacientă atât de fragilă și încă sub tratament.
Conf. dr. Alexandru George Filipescu: Nu a putut să alăpteze din cauza acelor medicamente, trebuie să le ia în continuare pentru că riscurile sunt foarte mari. Atenția ne-a fost direcționată mult mai mult spre ea, decât spre sarcină. Copilul este perfect din toate punctele de vedere.
Nu toți pacienții care au nevoie de transplant de ficat au norocul să trăiască. Pentru că sunt puține familii de acord cu donarea de organe, o parte dintre bolnavi mor pe listele de așteptare. În acest moment sunt peste 450 de pacienți care au nevoie de operația salvatoare.
Editor : A.P.