Spitalul Clinic SANADOR oferă acces pacienților la intervenții urologice de mare complexitate, realizate minim invaziv, endoscopic, laparoscopic sau robotic, fără durere, curativ sau profilactic, pe baza celor mai noi dovezi medicale existente în literatura de specialitate, de o echipă medicală de renume, cu numeroase stagii de pregătire, experiență vastă și rezultate de succes. Pentru diagnosticarea de înaltă precizie, medicii au la dispoziție o gamă completă de echipamente avansate de imagistică medicală convențională și de medicină nucleară.
Puncția biopsie prostatică de fuziune (fusion biopsy), disponibilă la SANADOR, reprezintă în prezent cea mai performantă metodă pentru confirmarea diagnosticului de cancer de prostată. Biopsia se realizează după fuzionarea în prealabil a imaginilor multiparametrice prin rezonanță magnetică (mpMRI), care evidențiază o zonă suspectă, cu imaginea ecografică obținută în timp real la ecograful de ultimă generație bk3000, specializat pe Urologie. Suprapunerea se face prin intermediul unui software special, bkFusion.
Secția Urologie din Spitalul Clinic SANADOR, condusă de Conf. Dr. Marcian Manu, asigură intervenții minim invazive pentru afecțiunile aparatului urinar și pentru cele ale aparatului reproducător masculin. Endourologia, „chirurgia fără bisturiu”, este una dintre metodele de tratament moderne pentru bolile urologice, care poate identifica și trata majoritatea afecțiunilor aparatului urinar inferior – afecțiunile uretrei, prostatei, vezicii urinare.
Nicolae, în vârstă de 63 de ani, s-a prezentat la SANADOR pentru un consult de specialitate, după ce medicul său din Prahova l-a diagnosticat cu „pietre la vezică și prostata mărită”. „Doctorul mi-a explicat că este necesară intervenția chirurgicală și mi-a recomandat să merg neapărat la domnul conferențiar Marcian Manu, unde voi fi pe mâini bune. După consult, domnul conferențiar m-a informat de toate procedurile pe care le va efectua.”
Echipa condusă de Conf. Dr. Marcian Manu a efectuat o intervenție endoscopică cu laser și plasmă vaporizatoare în vederea rezolvării hiperplaziei benigne de prostată și a litiazei vezicale secundare. Operația s-a prelungit cu o intervenție pe uretră, după ce medicul a observat prezența unei stricturi uretrale (o îngustare a unei porțiuni din uretră și se manifestă prin efort la urinare și jet urinar subțire în mod permanent). „Intervenția a decurs foarte bine, dar a durat mai mult decât prevăzuse, deoarece a descoperit că uretra era puțin îngustată și a rezolvat și acea problemă. La puțin timp după operație, urina era limpede și am început să mă simt bine”, povestește Nicolae. Evoluția pacientului după operație a fost favorabilă.
Hiperplazia benignă a prostatei (adenomul de prostată) este cea mai frecventă tumoră benignă a bărbatului și se dezvoltă din glandele zonei de tranziție ca o umflătură a prostatei. Statisticile arată că apare în special după vârstă de 40–50 ani și împiedică funcționarea corectă a sistemului urinar.
Litiaza vezicală constă în prezența calculilor în vezica urinară. Aceasta apare secundar stazei produse de obstacolul subvezical.
Spitalul Clinic SANADOR, cel mai mare spital privat multidisciplinar din România, cu o suprafață totală de 30.000 de mp și o capacitate de 413 paturi, cu compartiment de primiri urgențe (24/24H), flotă proprie de ambulanțe, 21 de linii de gardă și o echipă medicală de elită, oferă acces pacienților la intervenții chirurgicale de înaltă complexitate, pentru o gamă completă de specialități medicale.