Diabetul nu este diagnosticat în 40% din cazuri. Numărul oamenilor afectați de această boală este în creștere

Data publicării:
test de diabet
Cercetarea, publicată joi, analizează peste 2.800 de companii, 1.500 de investitori și 80 de centre de cercetare și dezvoltare axate pe această afecțiune. Imagine cu caracter ilustrativ. Sursa foto: Profimedia Images

Noile cercetări, publicate joi într-un raport care a analizat companii, investitori și centre de cercetare axate pe această afecțiune, concluzionează că diabetul nu este diagnosticat în 40% din cazuri și că boala afectează din ce în ce mai mulți oameni, conform The Guardian.

Aproximativ 40% dintre persoanele care trăiesc cu diabet la nivel global nu sunt diagnosticate, potrivit unor noi cercetări.

Majoritatea persoanelor care nu sunt diagnosticate trăiesc în Africa (60%), urmate de Asia de Sud-Est (57%) și regiunea de vest a Pacificului (56%), arată cea mai recentă prezentare globală a industriei diabetului zaharat din 2023, acesta fiind cel mai mare studiu de acest tip realizat până în prezent.

Jumătate dintre cei care sunt diagnosticați nu primesc tratament, se arată în raport. Trei din patru persoane cu această afecțiune trăiesc în țări cu venituri mici și medii, unde oamenii nu pot accesa întotdeauna serviciile de asistență medicală.

Este nevoie de îmbunătățirea accesului la tratamente

Sasha Korogodski, cercetătorul principal al raportului, a declarat că peste 530 de companii s-au dovedit a fi specializate în diagnosticarea diabetului în întreaga lume, dar doar 33 sunt situate în Africa, Asia de Sud-Est și Pacificul de Vest.

„Infrastructura limitată de asistență medicală, inclusiv lipsa de profesioniști din domeniul sănătății și echipamente de diagnosticare, poate împiedica diagnosticarea precoce a diabetului”, a spus Korogodski.

Cercetarea, publicată joi, analizează peste 2.800 de companii, 1.500 de investitori și 80 de centre de cercetare și dezvoltare axate pe această afecțiune.

Raportul spune că „diferența puternică” în tratament „subliniază nevoia presantă de a îmbunătăți accesul la îngrijirea diabetului la scară globală”.

Caroline Mbindyo, directorul executiv al Amref Health Innovations, parte a ONG-ului Amref Health Africa, a declarat că jumătate dintre africani nu au acces la asistența medicală de care au nevoie, fiind oameni care locuiesc în zone îndepărtate, la ore sau chiar zile distanță de o unitate de tratament.

Insulina costă aproape o lună de salariu în țările mai sărace

„Realitatea este că timpul și cheltuielile necesare pentru a face această călătorie înseamnă că nici măcar nu este o opțiune pentru mulți din aceste comunități. Le este imposibil să ajungă la aceste servicii”, a spus ea.

În 2021, aproape 7 milioane de decese în întreaga lume au fost rezultatul diabetului zaharat, în ciuda celor peste 970 de miliarde de dolari cheltuiți pentru tratament, potrivit cercetării. Majoritatea organizațiilor din raport sunt situate în SUA.

Cazurile de diabet sunt în creștere

Peste 70 de companii producătoare de medicamente pentru diabet (55%) sunt în SUA, cu 17% în Europa.

Piața globală a diabetului este împărțită în principal în patru monopoluri gigantice, arată cercetarea: Novo Nordisk, Sanofi, Eli Lilly și Merck. Împreună reprezintă aproximativ 72% din piață.

Diabetul este în creștere. Urbanizarea rapidă și efectele crizei climatice asupra recoltelor au dus la o creștere a alimentelor procesate ieftine, care au înlocuit în diete sursele de hrană mai tradiționale. „Combinat cu trecerea la un stil de viață mai sedentar, în special în centrele urbane, acest lucru duce la un risc crescut de a dezvolta diabet de tip 2, hipertensiune arterială și anumite tipuri de cancer”, a spus Mbindyo.

Editor : M.I.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce consumi când mănânci pufuleți. Nimeni nu s-ar fi gândit la asta! Dragoș Pătraru: ”Ei conțin, de fapt...
Digi FM
Văduva lui Silviu Prigoană, primele declarații legate de copiii Adrianei Bahmuțeanu: Sunt foarte afectați. Nu...
Pro FM
Imagini rare cu fetița de 9 ani a Christinei Aguilera. Artista a postat poze cu cei doi copii ai ei, iar fiul...
Film Now
Paul Mescal, despre „Gladiator II”, abia lansat în cinematografe: „Simt presiunea că acest film trebuie să...
Adevarul
Rușii au anunțat că au lovit un tanc britanic Challenger 2 folosit de ucraineni în zona Kursk
Newsweek
Ministrul Muncii anunță creștere de pensie spectaculoasă pentru unii pensionari. La ce să fie atenți
Digi FM
Ce face acum Adrian Țuțu, primul câștigător "Românii au talent", la 13 ani de când lua premiul de 120.000 de...
iohannis si scholz la berlin
Klaus Iohannis s-a întâlnit cu Olaf Scholz la Berlin. Cancelarul german l-a informat despre discuția avută cu...
Digi Animal World
Reacția unei femei când soțul ei a venit acasă cu un câine, în ciuda entuziasmului copiilor: „A spus că e...
Film Now
TRAILER. Cameron Diaz e neînfricată în „Back in Action”. Actrița, din nou într-un film, după o pauză de mai...
UTV
Anca Dinicu a devenit mamica! Actrita a dezvaluit numele bebelusului