Cum a învins o pacientă o boală gravă?

Data actualizării: Data publicării:
dr_bogdan_martian_2 Articol susținut de SANADOR

Controalele periodice la medic și efectuarea unor investigații de rutină sunt esențiale pentru verificarea stării de sănătate și, mai ales, pentru diagnosticarea precoce a unor afecțiuni și tratarea lor corespunzătoare, astfel încât potențialele complicații să fie evitate, iar calitatea vieții să fie cât mai bună.

Mădălina este una dintre pacientele care mereu a acordat un interes deosebit sănătății sale. În urma unui consult de ginecologie, însoțit de o testare Papanicolau și una HPV, femeia, în vârstă de 43 de ani, a aflat că suferea de cancer cervical. Avea două tulpini de HPV – 16 și 45. Aflarea diagnosticului a fost un șoc pentru Mădălina, mai ales că nu prezenta niciun simptom care să o ducă cu gândul că ceva ar putea fi în neregulă. După o discuție îndelungată cu medicul ginecolog, pacienta s-a liniștit și a acceptat să facă și alte investigații suplimentare. Pacienta a efectuat și o colposcopie, iar diagnosticul a fost clar.

Cancerul de col uterin, dacă este descoperit din timp, ca în cazul Mădălinei, și tratat corespunzător, poate fi vindecat. Deși ginecologul i-a recomandat o conizație, femeia era decisă să facă o intervenție radicală, o histerectomie totală. Operația este una complexă și implică îndepărtarea uterului și a colului uterin, abordul fiind, în funcție de caz, clasic sau minim invaziv – laparoscopic sau robotic, dar și vaginal.

În urma unei recomandări, femeia s-a programat la o consultație la Dr. Bogdan Marțian, medic primar chirurgie generală și șeful Secției de Chirurgie Generală de la Spitalul Clinic SANADOR. În cazul Mădălinei, operația de histerectomie a fost efectuată clasic de dr. Bogdan Marțian, printr-o incizie abdominală amplă. Intervenția a decurs fără probleme și s-a încheiat cu succes. Postoperator, pacienta a primit cele mai bune îngrijiri în Secția de Anestezie și Terapie Intensivă a Spitalului Clinic SANADOR, acreditată ca Secție ATI de categoria I.

„Experiența a fost incredibilă. (...) Nu m-a durut absolut nimic, nici nu m-am simțit ca într-un spital. Nici acasă nu am avut niciun fel de durere. Nu am avut nevoie de pastile și când m-am trezit din anestezie m-am simțit minunat.”, povestește Mădălina.

În prezent, pacienta este recuperată complet, revine periodic la control la Dr. Bogdan Marțian, iar ultimele investigații au arătat că sănătatea nu îi mai este pusă în pericol de alte leziuni.

Pacienții cu cancer au acces la SANADOR la tratament multimodal, individualizat, astfel încât rezultatele să fie cât mai bune. Atunci când există indicație, intervențiile chirurgicale sunt realizate la Spitalul Clinic SANADOR într-un bloc operator bine dotat, în deplină siguranță, de medici chirurgi experimentați, atât clasic cât și minim invaziv – prin chirurgie laparoscopică sau robotică, cu ajutorul celui mai avansat sistem robotic chirurgical, da Vinci Xi. De asemenea, la Centrul Oncologic SANADOR, pacienții beneficiază de tratamente oncologice prin radioterapie, chimioterapie, terapie țintită sau imunoterapie, în funcție de indicație.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri