Clinica pentru care medicii români s-au întors din străinătate

Data publicării:
clinica alexandrescu

Bucureştiul are, de azi, una dintre cele mai moderne clinici de neurochirurgie şi chirurgie cardiovasculară pediatrică din sud-estul Europei. Investiţia se ridică la 27 de milioane de euro, iar banii au venit de la Primăria Sectorului 1 şi de la Ministerul Sănătăţii. O parte dintre medicii care vor lucra în clinica Spitalului Grigore Alexandrescu sunt doctori români care se întorc acasă din străinătate. La primele operaţii, care vor avea loc peste o lună, vor ajuta şi specialişti din Israel.

Clinica este construită şi dotată la standarde europene. Aici vor ajunge cazurile-limită: vorbim de copii cu malformaţii cardiace sau boli neurochirurgicale grave.

Prof. dr. Dan Enescu, managerul Spitalului "Gr. Alexandrescu": „Dacă-l operezi acum, nu va mai muri subit la 8-9 ani când nu ştim de ce moare Deci fiecare din aceşti copii vor fi inventariaţi, se va şti despre ei şi vor fi operaţi aici.”

Clădirea poate găzdui 85 de pacienţi. Două dintre cele patru etaje ale clădirii conţin saloanele destinate sugarilor, preşcolarilor şi şcolarilor. Ultimele două etaje adăpostesc blocurile operatorii. Aici se vor înfăptui minunile. Medicii vor putea interveni chirurgical chiar şi în cazul pacienţilor nou-născuţi.

Prof. dr. Dan Enescu, managerul Spitalului "Gr. Alexandrescu": „Sunt o mie de cazuri noi, sau aproximativ, că nimeni nu ştie exact, în fiecare an, dintre care, dacă nu sunt operaţi în prima şi a doua zi, mor.”

150 de persoane vor munci în noua clinică, iar activitatea începe în două zile. 20 de asistente au fost deja instruite în Israel. Alte câteva zeci de posturi vor fi scoase la concurs. Cei 15 specialişti care vor opera aici au fost deja angajaţi. Câţiva dintre ei sunt români plecaţi peste hotare.

Vlad Voiculescu, ministrul Sănătăţii: „Medicii nu pleacă din România doar pentru că sunt prost plătiţi, medicii pleacă din România şi pentru că nu au perspective de carieră. O deschidere de acest gen este esenţială.”

Primele intervenţii vor avea loc la sfârşitul lunii octombrie, cu echipe de medici din Israel. Conducerea spitalului speră ca, în cel mult un an, în clinică să se poată realiza şi primul transplant cardiac pediatric din România.

Dan Tudorache, primarul Sectorului 1: „Important e că avem ce inaugura, fiind primul din ţară şi sunt convins că nu va singurul din Sectorul 1.

17 milioane de euro a costat ridicarea clădirii. Banii i-a dat Primăria Sectorului 1. Dotarea spitalului cu aparatură modernă a însemnat alte aproape 10 milioane de euro - sumă alocate de ministerul Sănătăţii.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Atunci când Marele Viscol a îngropat România: „Am încercat să ieșim, dar nu...
Digi FM
Motivul pentru care Fuego nu s-a căsătorit până la 48 de ani: “Când ajungem în camera noastră, suntem niște...
Pro FM
Cher, dezvăluiri fără precedent. Celebra artistă a sugerat că ar fi făcut o întrerupere de sarcină în timpul...
Film Now
De ce s-a mutat Matthew McConaughey din L.A. Doi ani nu a jucat deloc în filme: "Cel mai rebel gest al meu"
Adevarul
Americanii care vor să fugă de Trump și-au găsit refugiu în Sardinia. Orașul în care o casă costă 1 euro
Newsweek
Pensie cu 800 lei mai mare pentru pensionarii cu un număr mic de ani munciți. Plățile se fac instant
Digi FM
Colin Farrell, cuvinte de laudă după ce a filmat câteva zile la București: „Cele mai uimitoare cafenele!”...
Centrala nucleară de la Zaporojie
Pericol la centrala nucleară de la Zaporojie. „Este la un pas de a rămâne în pană de curent”
Digi Animal World
Momentul când un câine este atacat de un leopard în curtea casei. Patrupedul a supraviețuit ca prin minune
Film Now
Josh Brolin, dezvăluiri despre cum l-a ajutat Barbra Streisand să renunțe la alcool, iar John Travolta l-a...
UTV
One Direction, reuniti pentru a-l conduce pe ultimul drum pe Liam Payne. Imagini emotionante de la...