Medicul Bogdan Tănase, preşedintele Alianţei Medicilor pentru Modernizarea Sistemului Medical, susţine că toţi doctorii buni din România ”suferă că nu pot să îşi facă meseria cum trebuie, nu din cauză că nu ar şti, ci din cauza condiţiilor oferite”, adăugând că ”de multe ori energia unui medic este consumată în combinatorică şi aranjamente, în interesul pacientului”. De asemenea, el şi-a exprimat aprecierea faţă de echipa de neurochirurgi de la Spitalul Colentina şi susţine că dacă Bucureştiul nu are nevoie de serviciile lor, sigur îşi vor găsi de muncă în altă parte.
”Toţi medicii buni din România suferă din cauză că nu pot să îşi facă meseria cum trebuie, nu din cauză că nu ar şti, ci din cauza condiţiilor oferite. De multe ori energia unui medic este consumată în combinatorică şi aranjamente, în interesul pacientului. La spitalul Colentina, o echipă de tineri neurochirurgi a trăit un vis frumos: acela de a-şi pune la dispoziţie cunoştinţele dobândite cu trudă pe alte meleaguri în slujba pacienţilor români. Vorbim de intervenţii chirurgicale deosebite. Vorbim de metode de abordare deosebite. Vorbim de o atitudine cu totul ieşită din comun pentru ţara noastră”, arată Bogdan Tănase, într-un mesaj postat pe Facebook.
El mai susţine că dacă, Bucureştiul nu are nevoie de serviciile medicilor neurochirurgi de la Spitalul Colentina, sigur ei îşi vor găsi de muncă în altă parte.
”Astăzi, însă, se va dovedi cel mai probabil că visul este prea departe de realitate. Asta deoarece medicii respectivi refuză să intre în standardele noastre. Cum foarte bine a spus unul dintre ei: "Eu sunt neurochirurg, nu aranjor". Probabil Bucureştiul nu are nevoie de serviciile lor. Fiindcă sigur ei îşi vor găsi de muncă în altă parte”, mai scrie medicul.
”Nu putem decât saluta astfel de măsuri, de fapt anunţate în programul de guvernare care pomenea fără îndoială de valorizarea personalului medical şi de o strategie care să împiedice emigrarea accelerată a acestuia. A bon entendeur, salut!”, arată medicul în încheierea mesajului.
Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej de la Spitalul Colentina a postat, la sfârşitul săptămânii trecute, pe Facebook un mesaj în care susţine că managerul a redus personalul Secţiei de Anestezie şi Terapie Intensivă, iar în aceste condiţii se pot face intervenţii chirurgicale doar până la ora 15.00.
El a prezentat cazurile a doi pacienţi cu tumori benigne care trebuie supuşi unor operaţii de peste 12 ore şi susţine că i-a expus managerului această situaţie, despre care a spus că binele bolnavilor ”reprezintă o lozincă” şi ”nu este interesat de ei”.
Medicul neurochirurg Ionuţ Gobej ar putea primi de la Consiliul Disciplinar un avertisment sau chiar i s-ar putea desface contractul de muncă, a declarat, luni, directorul medical al Spitalului Colentina, Rodica Olteanu, în urma şedinţei Consiliului Medical, care a analizat situaţia existentă în unitatea sanitară.