Rezultate Titularizare 2024. Notele inițiale au fost publicate de Ministerul Educației

Data actualizării: Data publicării:
Examen de titularizare. Imagine cu caracter ilustrativ.
Examen de titularizare. Imagine cu caracter ilustrativ.

Rezultatele probei scrise de la concursul de Titularizare în Învățământ 2024 vor fi afișate marți, 23 iulie, potrivit calendarului oficial, informează Edupedu. Candidații nemulțumiți de notele obținute pot depune contestații la sediile inspectoratelor şcolare sau le transmit prin mijloace electronice (la adresele comunicate public de fiecare inspectorat școlar) la 23 iulie, după afişarea rezultatelor, respectiv la 24 iulie, până la ora 12:00.

ACTUALIZARE 12:00 Rezultate Titularizare 2024. Ministerul Educației a publicat rezultatele inițiale ale candidaților la proba scrisă

Rezultatele de la concursul de Titularizare 2024 au fost publicate astăzi, la ora 12:00, la sediile inspectoratelor școlare și pe platforma dedicată concursului. Notele candidaților la angajarea într-o școală din sistemul public de învățământ sunt cele inițiale, dinainte de contestații.

Contestațiile se depun la sediile inspectoratelor școlare județene sau se transmit prin mijloace electronice, astăzi, 23 iulie, după afișarea rezultatelor, până la ora 21:00, respectiv mâine, 24 iulie, până la ora 12:00.

ACTUALIZARE 12:20 Mai puțin de 42% au obținut note peste 7

Mai puţin de 42 la sută dintre candidaţii ale căror lucrări scrise au fost evaluate la concursul de titularizare din luna iulie a acestui an au obţinut note peste 7.00, arată datele comunicate, marţi, de Ministerul Educaţiei. Dintre aceştia, 74 de candidaţi au luat nota 10. Ministerul Educaţiei arată că numărul celor cu note peste 7.00 este în uşoară creştere faţă de anul trecut.

Conform Ministerului Educaţiei, au fost prezenţi 31.237 de candidaţi (86,48%) din totalul celor 35.971 de candidaţi cu drept de participare. Totodată, 2.669 de candidaţi dintre cei prezenţi s-au retras în condiţiile prevăzute de metodologie, iar 49 de candidaţi au fost eliminaţi din examen (dintre care 11 petru fraudă/ tentative de fraudă).

Un număr de 28.519 lucrări au fost transmise la centrele de evaluare (dintre acestea, lucrările a 51 de candidaţi au fost anulate în centrele de evaluare în condiţiile prevăzute de metodologie).

Astfel, au fost evaluate lucrările a 28.468 de candidaţi.

”Dintre cei 28.468 de candidaţi cu note, 11.928 de candidaţi (41,9%) au obţinut note peste 7 (dintre aceştia, 74 de candidaţi au obţinut nota 10) - număr în uşoară creştere, comparativ cu anul trecut: 11.448 de candidaţi (între care şi 127 de candidaţi cu note de 10); 10.629 de candidaţi au obţinut note între 5 şi 6,99, consemnându-se o creştere semnificativă (37,34) faţă de anul trecut - 7.978 (33,45%)”, a precizat Ministerul Educaţiei.

Titularizarea este examenul de angajare pe o perioadă nedeterminată într-o școală.

Pentru a se titulariza – deci pentru a se angaja pe o perioadă nedeterminată – candidații trebuie să obțină minimum nota 7 atât la examenul scris, cât și la inspecția la clasă în profilul postului.

Pentru a deveni suplinitor – deci pentru angajarea pe perioadă determinată – candidații trebuie să obțină minimum nota 5 atât la proba scrisă, cât și la inspecție.

Consultați AICI rezultatele concursului.

Editor : Marina Constantinoiu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor a fost...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale