Tânăra din oraşul Titu, judeţul Dâmboviţa, căreia i-a fost anulată lucrarea la istorie pe motiv că două pagini ale lucrării aveau scrisuri diferite spune că erau zgârieturi pe bancă iar la un moment dat a pus ciorna sub foaie. La rândul său, absolventul din Moreni aflat în aceeaşi situaţie susţine că în a doua parte a lucrării s-a grăbit, pentru că nu mai avea timp, şi a scris mai înclinat, scrie News.ro.
Ana Maria Ioniţă, absolventă a unui liceu din oraşul Titu şi a cărei lucrare la istorie a fost anulată pe motiv că două pagini ale tezei aveau scrisuri diferite, spune că vrea să dea admitere la Academia de Studii Economice, dar că acum îi este teamă că va pierde această şansă.
Ea a declarat că erau zgârieturi pe banca în care a stat în timpul examenului, iar la un moment dat a pus ciorna sub lucrare, acesta putând fi un motiv pentru care scrisurile sunt diferite.
La rândul său, Mihai Toma, care a terminat un liceu din Moreni, afirmă că vrea să încerce să intre la Academia de Poliţie, dacă va fi rezolvată situaţia cu lucrarea susţinută la proba de istorie.
Tânărul susţine că spre finalul examenului, când a constatat că mai are de făcut un eseu, s-a grăbit, iar scrisul a fost puţin înclinat.
El a precizat că, dacă va rata examenul de admitere la facultate, ia în calcul posibilitatea să dea în judecată comisia care l-a descalificat.
Corpul de control al ministrului Educaţiei merge, vineri, într-un centru de evaluare la bacalaureat pentru a verifica situaţia.
"Mâine dimineaţă la prima oră Corpul de control va fi in centrul de evaluare unde a fost anulată lucrarea unei eleve. Vom vedea care este situaţia şi vom face publice rezultatele", declara, joi, pentru News.ro ministrul Educaţiei, Liviu Pop.
Eleva a obţinut calificative de utilizator experimentat la Limba română şi Informatică, 7,75 la proba scrisă de la Limba română, pentru care urma să facă contestaţie, şi 9,5 la Geografie.