Preotul Nicolae Clempuș din Statele Unite a vorbit vineri seara, în exclusivitate la emisiunea „LIVE” de la Digi24, cu Alexandru Rotaru, despre Cristina Irimie, profesoara ucisă în atacul armat de la un liceu din Georgia, Statele Unite. El spune că în rândul comunității românești este o durere mare, și „este un scenariu care nu are nicio logică, pentru o profesoară care merge la școală să se dedice copiilor ei, să predea matematică, să-și facă datoria de educatoare și să-și termine viața în felul acesta”. Părintele Clempuș a spus despre Cristina Irimie că era o persoană fericită și veselă, și era integrată în comunitate și în societatea americană.
Preotul Nicolae Clempuș: În primul rând aș vrea să transmit familiei Cristinei din România, pentru că telespectatorii dumneavoastră sunt în România, să le transmit condoleanțe și gândurile noastre cele mai sincere, și rugăciunile pe care le facem pentru fiica lor.
Îi mulțumesc mamei ei pentru un copil așa de minunat pe care l-a născut și l-a adus în această lume.
Este o durere mare în comunitatea noastră, Cristina a fost cunoscută de multă lume, este aici de mult timp, integrată în comunitate și în societatea americană.
Și pentru toată lumea, nu doar pentru noi, românii, dar și pentru toată lumea din Georgia a devenit un erou.
O cunosc pe Cristina de 23 de ani, de când a venit în Statele Unite. Primul lucru pe care pot să îl spun despre ea e că era o persoană foarte veselă. Zâmbea tot timpul, îi plăcea să danseze, făcea parte din trupa de dans, era jovială, glumeață. Mereu, doamnele în jurul ei erau pline de zâmbete, pentru că le spunea tot felul de glume.
Citiți și:
Atacatorul de la liceul din Georgia a ucis 4 oameni cu pușca primită cadou de la tatăl său. Noi detalii tulburătoare ies la iveală
Ăsta este primul caracter al ei. Era o persoană fericită și veselă. Al doilea lucru, e că era o persoană dedicată și i-a plăcut foarte mult să predea și să educe copiii. Și-a dedicat timp ca să poată să facă o școală, și să își ia o diplomă pentru a fi profesoară, care nu este un lucru ușor. Și, iarăși, nu este ușor să predai matematica la un liceu, este o materie grea, iar pe liceeni trebuie să îi convingi mult ca să se îndrăgostească de matematică. Se pare că ea a reușit asta, și asta descoperim acum cât de minunată a fost cu copiii din jurul ei. Au apreciat tot efortul ei copiii.
Unul dintre prietenii de familie a povestit, și eu am aflat de la el, Cristina a avut ziua de naștere la sfârșitul lui august, dar la școală a adus acum tort, a făcut ceva pentru copii, a adus pizza și a vrut să sărbătorească împreună cu clasa ei ziua ei de naștere, ceea ce este iarăși un lucru deosebit. A considerat acești copii ca o parte a familiei ei, o parte extinsă a familiei.
De când s-a întâmplat, de dimineață la 10:20 am început să primesc telefoane imediat de la oameni. Biserica noastră este aproape de acest liceu, și vreau să menționez că Cristina a făcut parte din comunitatea românească, era membră a bisericii „Sfinții Constantin și Elena”, la părintele George Acsente.
Citiți și:
Cum s-a dezlănțuit iadul la liceul din Georgia. Apar noi detalii despre atacul armat și despre suspectul în vârstă de 14 ani
Noi, fiind mai aproape de liceu, oamenii au început să mă sune pe mine, să mă întrebe dacă cumva avem și noi victime, sau copii care au suferit în urma acestui atentat.
A fost o zi foarte grea pentru noi toți, pentru că eram în așteptare, nu știam multe, informațiile au început să apară încet, încet ca la sfârșitul zilei să aflăm de fapt toată tragedia legată de Cristina, și nu ne-a venit să credem. Lumea este pur și simplu șocată. Este un scenariu care nu are nicio logică, pentru o profesoară care merge la școală să se dedice copiilor ei, să predea matematică, să-și facă datoria de educatoare și să-și termine viața în felul acesta.
Este cel mai tragic fel în care se putea întâmpla.
Editor : Liviu Cojan