Cei mai cunoscuţi politicieni au dat exemple neplăcute în ultimele zile. Reţelele de socializare au suportat declaraţiile premierului, care i-a numit moluşte politice pe liberali.
Un vicepreşedinte PNL a răspuns că liderul social-democrat pare un bolnav incurabil. Iar fostul preşedinte i-a transmis „Ciocul mic” celui care conduce Cultul Musulman în România.
Grav este că politicienii nu se exprimă astfel doar în scris. Îi ia gura pe dinainte şi la conferinţele de presă.
„Premierul României este un handicap”, a spus Cătălin Predoiu, prim-vicepreşedinte PNL.
„Este incredibil tupeul celor din PNL”, a afirmat şi Rovana Plumb, preşedintele interimar al PSD.
„Că ţipă doamna Plumb pe la televizor, că domnul Ponta plânge pe Facebook... Repet, nu cu amatorism şi populism putem să asigurăm stabilitatea României”, a spus Alina Gorghiu, copreşedinte al PNL.
„Restul slugarnicilor de acolo nu îl vor contrazice pe domnul Iohannis”, s-a exprimat premierul României, Victor Ponta.
„Această ducere la maximum a injuriei, a jignirii, vine din faptul că oamenii ăştia nu se respectă. Atunci când îl înjuri sau îl jigneşti pe un om atât de grav înseamnă că îl neantizezi, îl reduci la nimic. La noi asta se vede în toate sferele spaţiului public, dar mai ales în sfera politică”, este de părere Dumitru Borţun, specialist în comunicare politică.
„Dacă nu vom suferi o experienţă care să ne zguduie şi să ne facă să ne vină mintea la cap, să ştiţi că nu văd un sfârşit bun”, mai spune el.
După Revoluţia din Decembrie 1989, încrederea românilor în politicieni a scăzut vertiginos, la fel ca prezenţa la vot. Dacă în 1990 s-au prezentat la urne mai mult de 85% dintre votanţi, la ultimele alegeri legislative din 2012 puţin peste 40% dintre români au mers la urne.