SURSE: „Cine altcineva vrea?”. Ciucă s-a oferit să renunțe la cursa pentru Cotroceni. Ilie Bolojan, propus în partid / Reacția PNL

Data actualizării: Data publicării:
ciuca bolojan
Nicolae Ciucă și Ilie Bolojan. Foto: Inquam Photos / George Călin

Liderii liberali i-ar fi făcut oferte lui Ilie Bolojan pentru a fi candidatul PNL la prezidențiale, spun surse politice, citate de Digi24. Acesta a refuzat, însă. E încă tensiune în PNL, deși mai e doar o săptămână până când „ostașul Ciucă” intră oficial în cursă. Liderul PNL nu stă bine în sondaje. Sursele au declarat că, într-o discuție restrânsă, actualul candidat al partidului chiar a fost dispus să se retragă, dacă partidul are înlocuitor. „Dacă eu nu sunt ce trebuie, cine altcineva vrea?”, ar fi declarat președintele PNL. Purtătorul de cuvânt al partidului dezminte aceste informații și spune că PNL a decis în unanimitate să-l susțină pe liderul Nicolae Ciucă.

ACTUALIZARE 13:30 Purtătorul de cuvânt al PNL, Ionuț Stroe, a declarat, miercuri, la Digi24, că PNL a decis în unanimitate să-l susțină pe liderul Nicolae Ciucă pentru a candida la alegerile prezidențiale din noiembrie și că nu există „unii liberali” care ar avea „ceva frământări” legat de acest lucru.

Ionuț Stroe, purtătorul de cuvânt al PNL: „Știrea dvs. prezintă o informație falsă. Nu se poate ca la fiecare ședință a echipei de campanie, lucru care s-a întâmplat și astăzi, să se speculeze și să se transmită public falsa informație că, vezi Doamne, s-ar putea pune problema schimbării candidatului. Este aberant acest lucru.

În material transmiteți și concluzia, anume că în PNL s-a decis în unanimitate susținerea candidaturii domnului Nicolae Ciucă pentru Președinția României.

Este o informație falsă că ar fi «unii liberali», anumite surse care, vezi Doamne, ar avea ceva frământări în legătură cu această..Nu! În unanimitate, partidul a decis! Situația pe care dvs. o zugrăviți nu are legătură cu realitatea internă sau cu ce se întâmplă în interiorul PNL în momentul de față.

Nicolae Ciucă este candidatul serios, constant, consistent, solid. Este un om deschis, el se consultă cu partidul. A manifestat transparență și în procesul de decizie privind candidatura dânsului, a cerut susținerea partidului, s-a consultat, ascultă, respectă deciziile partidului... Dar e cu totul altceva de aici până la a specula că s-ar reconfigura cumva traseul prezidențial. Nu!.

În partid s-a discutat de foarte multe ori strategia și candidatura. Partidul a decis. Domnul Ciucă este un tip deschis, onest, transaparent, s-a consultat cu partidul, a respectat deciziile partidului. În sensul ăsta a făcut declarațiile pe care dvs. le speculați în momentul de față. Singura certitudine și garanție este că Nicolae Ciucă în acest moment este candidatul PNL pentru prezidențiale, lucru care s-a întâmplat și la ședința BPN unde în unanimitate s-a decis în sensul acesta. Confirmarea o veți avea pe 15 (septembrie – n.red.) la Consiliul Național, când evident se va vota propunere BPN iar PNL este suficient de motivat și determinat să câștige această cursă prezidențială și să susțină candidatura domnului Ciucă”.

Elena Crângașu, jurnalist Digi24: Fiecare partid și-a făcut strategia încă de acum mai bine de un an de zile, pe cine să arunce în această cursă. De-a lungul timpului liberalii au spus că președintele partidului este cel care trebuie să și meargă în cursa pentru Cotroceni, dar au fost scenarii discutate între lideri mai vechi din PNL și cei mai noi despre cine ar putea să ducă partidul la Cotroceni.

Numele lui Ilie Bolojan a fost pe buzele unora dintre acești lideri. I s-ar fi făcut această propunere, au declarat surse politice, dar el în cele din urmă a refuzat.

Unii liberali au crezut că ar fi mai bine ca șeful CJ Bihor să meargă în alegeri, deoarece ar avea șanse mai mari pentru Cotroceni. Are notorietate, experiență administrativă și ar ridica partidul.

Din informațiile noastre, Ilie Bolojan a refuzat categoric să intre în această cursă. El de-a lungul timpului nu s-a implicat în politica de la centru. Și-a făcut treaba la nivel administrativ local. Face parte din acei liberali care nu sunt de acord cu actuala conducere și nu are o relație foarte bună cu președintele Klaus Iohannis.

După criticile lui Crin Antonescu, există unii nostalgici ca fostul lider PNL să fie o variantă de candidat. Prin acel discurs, a dat avânt celor nemulțumiți din PNL să ia în considerare ce s-ar putea întâmpla după acest an.

Partidul a luat o decizie în această săptămână în cadrul BPN, unde nimeni nu a ridicat acest semn de întrebare, n-a venit cu o altă variantă, dacă să fie Nicolae Ciucă sau nu. Din informațiile noastre, Nicolae Ciucă ar fi spus într-o discuție restrânsă că dacă este altcineva care ar vrea să candideze, să-i ia locul, el este dispus să se retragă, dar nu s-a pus problema, pentru că este prea târziu.

La finalul săptămânii viitoare va avea loc un Consiliu Național în cadrul căruia va fi validat de toți membrii.

Editor : A.C.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Aflat pentru prima dată în spațiu, un astronaut NASA a privit spre Pământ: „Am trăit o minciună până acum...
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Pro FM
Bianca Censori a ieșit pe stradă fără pantaloni. Soția lui Kanye West a luat masa la un local de fițe, dar a...
Film Now
Reacția lui Tom Hardy, după ce Charlize Theron a mărturisit că s-a simțit amenințată de prezența lui la...
Adevarul
Șeful serviciului de informații al armatei ucrainene a estimat când va pune Rusia capăt războiului
Newsweek
O boală mortală amenință la granița României. E pentru prima oară în 100 ani. Care sunt simptomele?
Digi FM
Ilie Năstase ar fi divorțat în mare secret de soție. Ion Țiriac: "Am auzit că a divorțat acum 2 săptămâni. E...
Digi World
"Nu am văzut niciodată asta în casa noastră. Și stăm aici de patru ani". Ce au descoperit doi soți, total...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
Unul dintre cei mai faimoși actori ai planetei în anii '90, de nerecunoscut astăzi. Pozat de paparazzi după...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...