Între primarul Capitalei, Nicușor Dan, și edilul Sectorului 3, Robert Negoiță s-a iscat un nou scandal, privind decizia de retrocedare a unei părţi din Parcul IOR. Zeci de persoane, între care primarul Sectorului 3, Robert Negoiţă, protestează, joi după-amiază, la sediul Primăriei Capitalei, solicitând ca instituţia să iniţieze o acţiune în instanţă pentru a anula decizia de retrocedare a circa 12 hectare din Parcul IOR. "Vrem să îl sensibilizăm pe primarul general să renunţe la prietenia cu cei care fac parte din acea gaşcă, care ne-au furat, ne-au luat ilegal parcul", a afirmat Negoiţă.
"Chiar nu e un scandal. Cel puțin nu eu, nu sunt genul de persoană... Este un protest, iar eu m-am alăturat demersului în care cred. M-am alăturat protestului pe care îl cred necesar pentru că l-am așteptat 8 luni pe primarul general, care acum 8 luni promitea în acea parte retrocedată, în acel dezastru, promitea că are nevoie de 6 săptămâni. Au trecut 8 luni și nu mai zice nimic. Iar cei care s-au gândit să facă acest protest, a căror inițiativă o salut. Nu aveam cum să nu vin și eu aici. Este prima dată când particip la o acțiune de protest. Să încercăm să-l sensibilizăm", a spus primarul Sectorului 3 despre protestul ce are loc în fața PMB.
Întrebat dacă înainte de acest protest a încercat să mai ia legătura cu Nicușor Dan, Robert Negoiță a spus că a încercat de nenumărate ori să discute cu Nicușor Dan, care fuge de el.
"O, da, de atâtea ori. M-am dus inclusiv să-l caut când avea o conferință de presă-n parc. Fără să-l deranjez. Nu i-am disturbat deloc conferința. L-am așteptat, iar la final l-am abordat sperând că reușesc să stabilesc o dată pentru întâlnire. Pur și simplu a fugit de mine. Consider că e un comportament «bărbătesc». E foarte greu de comunicat cu primarul general și, de aceea, n-aș fi fost astăzi aici", a mai spus edilul Sectorului 3.
În ceea ce privește pașii de urmat pentru retrocedare, Negoiță a precizat că Primăria Sector 3 s-a adresat judecătorilor acum mai bine de un deceniu.
"Este vorba de un demers în instanță. Noi am făcut acest demers acum mai bine de 10 ani, s-a judecat o singură dată pe fond, prilej cu care am câștigat, instanța a constatat nulitatea absolută a documentului de retrocedare. Doar că Primăria Generală a atacat acea decizie și a solicitat instanței să constate lipsa calității Primăriei Sector 3, că n-are motiv să se bată pentru această parte de parc, pentru că era în domeniul public al PMB și al Consiliului General, deci, primăria de sector nu trebuie să fie admisă ca parte-n proces. Mai mult, au spus în instanță că, în situația în care s-ar admite procesul nostru, acel teren s-ar întoarce în patrimoniul municipalității, iar dânșii nu și-l doresc", a explicat Negoiță.
Editor : Andreea Smerea