Video Predoiu, mesaj de Ziua Armatei: Actele de eroism ale militarilor români rămân gravate în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu

Data actualizării: Data publicării:
BUCURESTI - INAUGURARE MUZEUL POMPIERILOR - FOISORUL DE FOC - 13
Ministrul de Interne, Cătălin Predoiu. FOTO: Inquam Photos/ George Călin

Ministrul Afacerilor Interne, Cătălin Predoiu, a declarat vineri, cu prilejul Zilei Armatei Române, că actele de eroism ale militarilor români rămân „gravate” în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu al spiritului naţional. 

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

„De Ziua Armatei Române îi sărbătorim pe cei care, cu devotament şi curaj, mai ales în contextul geopolitic actual, apără ţara şi garantează securitatea noastră. În fiecare zi militarii dovedesc loialitate şi un simţ al datoriei care inspiră respect şi recunoştinţă din partea întregii naţiuni. Un simbol al curajului, sacrificiului şi dăruirii în lupta pentru libertate, 25 octombrie 1944 marchează eliberarea completă a teritoriului României şi reprezintă o piatră de hotar în istoria naţională. Această dată nu este doar o victorie militară, ci şi un moment de afirmare a voinţei poporului român de a-şi păstra suveranitatea şi un capitol în procesul de consolidare a României ca naţiune liberă şi independentă”, a afirmat Predoiu.

Potrivit ministrului, militarii nu îndeplinesc doar o datorie, ci slujesc idealul de a apăra valorile şi interesele României.

„Totul pentru ţară, nimic pentru mine!' - aceste cuvinte, rostite de Carol I, rămân vii în inimile celor care au ales să îşi dedice viaţa protejării ţării. Militarii nu îndeplinesc doar o datorie, ci slujesc un ideal: acela de a apăra valorile şi interesele României. Ei sunt scutul şi sabia ţării noastre, gata să răspundă oricărei ameninţări, indiferent de sacrificii, iar trecutul glorios al Armatei Române ne oferă astăzi siguranţa şi stabilitatea pe care le preţuim zi de zi. Actele de eroism ale militarilor români rămân gravate în memoria colectivă şi reprezintă un exemplu al spiritului naţional, astfel că, astăzi, îi onorăm pe cei care, prin sacrificiul lor, ne-au lăsat moştenire această ţară”, a evidenţiat Cătălin Predoiu.

El a subliniat, totodată, că Armata Română a evoluat constant în ultimele decenii.

„Ca membră a Alianţei Nord-Atlantice şi a Uniunii Europene, România dispune astăzi de o armată modernă, bine pregătită şi capabilă să acţioneze eficient şi profesionist alături de aliaţii săi. Armata Română a evoluat constant în ultimele decenii şi şi-a câştigat un loc de onoare printre forţele militare ale lumii. Această recunoaştere nu vine doar din performanţele militare, ci şi din angajamentul faţă de menţinerea păcii şi stabilităţii globale, în acord cu standardele internaţionale”, a completat ministrul.

Conform lui Predoiu, în misiunile din afara graniţelor, soldaţii români, alături şi de angajaţii MAI, poliţişti şi jandarmi, au dovedit că sunt capabili să facă faţă provocărilor celor mai complexe, fiind la acelaşi nivel cu forţele armate ale celor mai puternice state ale lumii.

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Putin i-a cerut lui Elon Musk o favoare pentru prietenul Xi Jinping: imediat să blocheze...
Digi FM
Ce pensie are Petre Roman, după ce a primit 2.300 de lei în plus la recalculare. Continuă să lucreze și la 78...
Pro FM
Sabrina, autoarea hitului "Boys", operată de cancer mamar, la 56 de ani: "La început, totul părea un coșmar"...
Film Now
Keanu Reeves, fotografiat ținându-se de mână cu iubita lui. După o viață marcată de tragedii, actorul din...
Adevarul
Scandal cu parfum românesc la Londra după dispariția unei fetițe de 14 ani. Acuzații grave la adresa unui...
Newsweek
Creștere de pensie cu 320 lei anunțată de Șeful Casei de Pensii. Milioane de pensionari iau banii
Digi FM
Luca, băiatul lui Laurențiu Reghecampf, mesaj tăios pentru Anamaria Prodan: "Nu sunt fiul ei. Nu este normal...
Digi World
Ce vezi în imagine, un câine sau o girafă? O iluzie optică a stârnit vâlvă pe rețelele sociale: „Să-mi spună...
Digi Animal World
Cazul care a uimit lumea. Motivul pentru care un cățel s-a născut cu blana verde: ”Frații lui sunt albi ca...
Film Now
Nicole Kidman, adevărul despre scenele intime filmate cu Tom Cruise în „Eyes Wide Shut”: „Am avut o clauză...
UTV
Naomi Hedman, fosta logodnica a lui Florin Ristei, s-a intors in Romania si are un nou iubit