Partidul Naţional Liberal solicită demisia din Parlament a deputatului PSD Eugen Bejinariu, liberalii susţinând că PSD intenţionează să aplice aceeaşi tactică parlamentară de a bloca prin absenţă votul din Camera Deputaţilor, scrie News.ro.
”Ne aşteptăm de la majoritatea PSD-ALDE la aceeaşi atitudine parşivă de a sfida ideea de egalitate în faţa legii şi de a încerca să amâne decizia în cazul deputatului PSD Eugen Bejinariu, pentru după alegerile parlamentare din 11 decembrie. PSD-ALDE le e frică de votul românilor, dar nu le este suficient de frică pentru a permite organelor de urmărire penală să-şi continue ancheta”, susţine PNL într-un comunicat.
Liberalii afirmă că, de altfel, după votul din 11 decembrie, dacă aceasta va sta în puterea lor, social-democraţii vor întreprinde tot ce le stă în putinţă pentru ”a pune pe butuci” orice structură de parchet care instrumentează dosare de corupţie.
PNL arată că niciun cetăţean nu trebuie să se aşeze deasupra legii, întrucât protecţia politică în faţa justiţiei afectează funcţionarea normală a unui stat de drept, iar vinovăţia ori nevinovăţia unei persoane este decisă exclusiv de instanţele de judecată, nu de Parlament.
”Atragem atenţia că doar PSD-ALDE poate asigura cvorumul de şedintă, întrucât deţin majoritatea parlamentară necesară, motiv pentru care trebuie să îşi asume dacă îndeplineşte condiţiile necesare pentru un vot regulamentar sau dacă va scăpa de justiţie încă un PSD-ist”, se mai arată în comunicat.
Comisia juridică a Camerei Deputaţilor urmează să elaboreze, luni, după prânz, raportul privind cererea DNA de începere a urmăririi penale în cazul social-democratului Eugen Bejinariu, votul în plen fiind programat la ora 16.00. Însă şansele ca şedinţa de plen să se poată desfăşura în cvorum de lucru sunt minime, în condiţiile în care deputaţii sunt în campanie electorală.
Direcţia Naţională Anticorupţie a cerut la începutul săptămânii aviz de la Camera Deputaţilor pentru urmărirea penală a deputatului PSD Eugen Bejinariu, în dosarul „Microsoft 2”, fiind suspectat de abuz în serviciu după ce, în perioada 2003-2004, când a fost ministru pentru coordonarea Secretariatului General al Guvernului, ar fi iniţiat şi susţinut hotărârile de Guvern privind licenţele Microsoft pentru şcoli.