Mare parte din bani au fost cheltuiţi pentru reclame, aparariţii tv sau afişe electorale. Cei mai mari datornici sunt liberalii.
Liberalii conduşi de Crin Antonescu aveau în conturi în perioada campaniei 2,6 milioane de lei. Prea puţin faţă de cât au cheltuit până la final, adică peste 7,2 milioane de lei. Sunt datele care apar în raportul Autorităţii Electorale Permanente, publicat în Monitorul Oficial. Astfel, în momentul depunerii raportului, PNL a raportat o datorie de peste 4 milioane şi jumătate de lei.
Pe locul doi în topul datornicilor în urma alegerilor din 25 mai se află Alianţa PSD-UNPR-PC. Reprezentanţii stângii sunt campioni însă la fondurile cheltuite - peste 5,2 milioane lei. Cu toate acestea, Alianţa PSD-UNPR-PC a rămas cu datorii de aproape 3 milioane de lei.
În top trei au intrat şi democrat-liberalii. Ei au cheltuit aproape 2 milioane de lei, din care 600.000 de lei îl reprezintă datoriile.
PDL este urmat de Partidul Mişcarea Populară, care a raportat venituri electorale de aproape 700.000 de lei şi cheltuieli de peste un milion de lei.
Cele mai mici datorii ale unei formaţiuni care a trecut pragul electoral sunt cele ale Uniunii Democrate a Maghiarilor din România, respectiv 71.000 de lei.
Singurul candidat independent care a avut sorţi de izbândă, Mircea Diaconu, poate răsufla uşurat. Cei 5.000 de lei, pe care i-a declarat la AEP, i-au fost de ajuns pentru a primi un mandat în Parlamentul European.
La alegerile europarlamentare au candidat 572 de candidaţi aflaţi pe listele celor 15 formaţiuni politice, dar şi opt candidaţi independenţi. Dintre aceştia, doar 32 au ajuns în parlamentul European.