Nou atac în Coaliție. Gorghiu îl acuză pe Ciolacu că a legitimat extremiștii

Data actualizării: Data publicării:
gorghiu face declaratii
Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu. FOTO: Inquam Photos/ Sabin Cîrstoveanu

Consultările de la Guvern privind data alegerilor prezidențiale s-au încheiat, nu însă și atacurile între cele două partide aflate la guvernare. Într-o intervenție la Digi24, Alina Gorghiu a declarat că aceste consultări au fost doar un pretext al social democraților „de a amâna alegerile”. Ministrul liberal nu a pierdut ocazia și de a-l critica pe președintele PSD, Marcel Ciolacu, pe care l-a acuzat că a legitimat partidele extremiste.

Ministrul Justiţiei, Alina Gorghiu, a declarat într-o intervenție la Digi24 că aceste consultări făcute de premierul Marcel Ciolacu cu partidele, pe tema stabilirii calendarului pentru alegerile prezidenţiale şi parlamentare, „au fost făcute pentru a oferi PSD un motiv public ca să justifice practic amânarea acestor alegeri”.

„PSD trebuia să iasă, cumva, din izolarea poziţiei în care se aflau. De altfel, a fost singurul partid care mai susţinea că aceste alegeri se pot organiza imediat după vară, în rest, toate partidele politice chemate la Palatul Victoria au insistat pe organziarea acestor alegeri în noiembrie sau decembrie, la termen”, a declarat Alina Gorghiu într-o intervenţie la Digi24.

Alina Gorghiu a criticat și prezenţa unor partide la consultările de la Palatul Victoria. Ea l-a acuzat pe Marcel Ciolacu că invitându-i la Guvern pe Şoşoacă şi Simion a legitimat extremiştii care cer scoaterea României din NATO.

„S-a dat o platformă de comunicare publică anumitor forţe politice extremiste şi antieuropene, care au fost oarecum legitimate în urma acestui demers”, a spus Gorghiu.

Ministrul Justiţiei a declarat că cel mai probabil alegerile vor fi organizate la termen și s-ar lua în calcul chiar comasarea turului 2 de prezidențiale cu alegerile parlamentare.

„Nici măcar luna octombrie, dacă am înţeles eu corect concluzile acestui dialog pe care l-a organizat, l-a facilitat premierul. Luna noiembrie, sfârşitul lunii noiembrie începutul lunii decembrie este fix intervalul în care cele două partide care formează coaliţia vor trebui să gândească calendarul. Pe lege nu avem niciun fel de interdicţie de a comasa aceste alegeri. Înţeleg că această discuţie, sau mă gândesc că această discuţie de joi va ataca inclusiv posibilitatea aceasta a suprapunerii alegerilor, turul doi de prezidenţiale cu alegerile parlamentare”, a subliniat ea.

Data alegerilor va fi decisă cel mai probabil joi, în Coaliție, a dat de  înțeles Alina Gorghiu. De altfel tot joi, Marcel Ciolacu a anunțat printr-un comunicat că va prezenta  variantele propuse  și de celelalte partide politice. Asta  după Marcel Ciolacu  a avut un maraton de consultări  timp de două zile la Palatul Victoria. Premierul s-a întâlnit luni cu reprezentanţii USR, AUR, UDMR, SOS România, cei ai Grupului minorităţilor naţionale din Camera Deputaţilor şi cei ai PUSL, iar marți  i-a primit pe cei de la REPER și Forța Dreptei.

Liberalii au criticat în repetate rânduri organizarea acestor consultări, criticile și replicile acide fiind la ordinea zilei.  Alexandru Muraru a declarat că europarlamentarul Diana Șoșoacă „devine parteneră de dialog și de fantasme politice a lui Ciolacu”. 

Editor : D.U.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Se schimbă sistemul de returnare a PET-urilor. Anunțul momentului în România, ce trebuie să faci până pe 19...
Digi FM
Reacția unui turist american, vlogger celebru, când a ajuns în Iași: „Nu poți compara niciodată orașele...
Pro FM
Ce a răspuns Antonia după ce i s-a reproșat că are „buze cu acid, sâni operați, abdomen operat”. Artista nu...
Film Now
Fiica cea mare a lui Ben Affleck, alături de tatăl ei și în cele mai grele momente. Gesturi duioase pe...
Adevarul
Visul Brexit al Regatului Unit se destramă. Ce se poate întâmpla dacă laburiștii câștigă alegerile generale
Newsweek
Șeful ONU, despre încălzirea globală: „Jucăm la ruleta rusească cu Planeta”
Digi FM
Ce familie frumoasă are portarul Florin Niță. Își iubește soția din liceu, au rămas mereu uniți, azi sunt mai...
Digi World
Ce se ascunde în spatele salutului însoțitorilor de bord. Fiecare pasager e atent analizat din mai multe...
Digi Animal World
Cum a descoperit un bărbat că s-a urcat în mașina greșită: „Stătea liniștit pe bancheta din spate”. Imaginile...
Film Now
Lara Flynn Boyle și Jack Nicholson țin legătura după relația de acum 20 de ani. Ce spune ea despre starul de...
UTV
Rita Ora, aparitie indrazneata. Artista a purtat o rochie transparenta la concertul trupei Girls Aloud