„Înainte să tai, măsori de trei ori. Eu sugerez lupta împotriva sărăciei şi a inegalităţilor. Să ne gândim dacă această regionalizare nu ascunde undeva riscul, dacă nu-i făcută atent, să abandonăm principiul fondator al statului roman modern, de stat naţional unitar român. Să fim foarte atenţi să nu o facem într-un fel care să ascundă germenii unei eventuale centrifugări”, a afirmat Mircea Geoană.
El a menționat faptul că Franței i-a luat aproape 20 de ani ca să ajungă la o regionalizare eficientă, iar „experienţa poloneză este destul de încurajatoare” și a adus în discuție subiectul birocrației.
„Vreau să ştiu, regionalizarea aduce mai multă birocraţie sau mai puţină? Vreau să văd cu nume şi prenume ce structuri unde se duc, câți funcționari rămân”, a spus senatorul PSD.
„Suntem la figuri impuse din punct de vedere al numărului de regiuni. Sistemul actual cu opt regiuni de dezvoltare a fost stabilit cu Bruxelles și dacă te duci către mai multe sau mai puţine regiuni, perioada în care va trebui să rediscuţi cu Bruxelles-ul pentru reomologare va fi de un an. Va fi un timp complicat”, a adăugat Mircea Geoană.