Ciolacu îi răspunde lui Kelemen, care a spus că nu au discutat despre asumarea răspunderii pe pensiile speciale: "Nu cer voie UDMR"

Data actualizării: Data publicării:
Marcel Ciolacu vorbește în cadrul unui eveniment organizat la Curtea de Conturi în București, pe 8 septembrie 2022.
Marcel Ciolacu, președintele PSD. Foto: Octav Ganea/ Inquam Photos

Preşedintele PSD Marcel Ciolacu a declarat, joi, despre faptul că UDMR ar fi spus că nu ştia despre o asumare a răspunderii pe legea pensiilor speciale, că îşi cere scuze că chiar nu cere voie UDMR-ului pentru orice vrea el şi că ar fi trebuit să îl întrebe, transmite News.ro.

"Nu pot continua ca om politic, ca prim-ministru, dacă eu nu rezolv această problemă a pensiilor speciale", a declarat Ciolacu. Întrebat dacă va insista să păstreze la PSD Ministerul Transporturilor, Ciolacu a spus: "Nu, voi insista să îl păstrez pe Sorin Grindeanu".

Marcel Ciolacu a fost întrebat dacă rămâne şi varianta asumării răspunderii pe legea pensiilor speciale, în condiţiile în care cei de la UDMR au spus că nu ştiu despre o astfel de decizie.

”Îmi cer scuze că chiar nu cer voie UDMR-ului pentru orice vreau eu. Am spus îmi pare rău că cei de la UDMR, înainte să îşi dea cu părerea ar trebui să mă întrebe şi pe mine. Nu pot continua ca om politic, ca prim-ministru, dacă eu nu rezolv această problemă”, a spus preşedintele PSD.

Despre ieşirea UDMR de la guvernare, Ciolacu a spus: ”Cred că nu ar fi trebuit să discutăm lucruri pe care le-am discutat în interior".

Întrebat dacă va insista să păstreze la PSD Ministerul Transporturilor, Ciolacu a spus: "Nu, voi insista să îl păstrez pe Sorin Grindeanu".

Marcel Ciolacu insistă că rotația de prim-miniștri va avea loc 

În ceea ce privește problema rotativei guvernamentale, Ciolacu a declarat că o să existe, însă că va fi una lină și așezată. El a adăugat că a ajuns la o concluzie cu premierul Nicolae Ciucă, să încerce să creioneze viitorul guvern în funcţie de persoane, nu de posturi.

"Vă garantez că în continuare România o sa aibă o stabilitate politică, cu tot ce vedem câteodată la televizor, cu tot ceea ce se întâmplă, avem şi noi, politicienii, limitele noastre şi cu adevărat. Până în 1 iunie o să existe o rotaţie de prim-miniştri, dar o să fie una lină şi aşezată. Mai avem încă de închis unele detalii şi negocieri dar face parte din fişa postului unui politician să negocieze”, a spus Marcel Ciolacu.

Preşedintele PSD a arătat că a ajuns la o concluzie cu premierul Nicolae Ciucă.

"Am ajuns la o concluzie cu domnul premier Nicolae Ciucă, să încercăm să creionăm viitorul guvern în funcţie de persoane, nu de posturi şi încercăm să aşezăm cât mai potrivit oamenii cei mai competenţi şi cu randamentul cel mai bun guvernamental", a spus liderul PSD.

Ciolacu a menţionat: "Nu sunt adeptul unor guverne de tehnocraţi, pentru că aşa am fost crescut, dar sunt ferm convins că şi în rândul politicienilor găsim oameni să facă faţă acestor provocări".

El a precizat că s-au depăşit anumite crize suprapuse şi au devenit o perioadă lungă de timp "pompierii de serviciu".

"Acele vremuri au început încet-încet să fie depăşite. Normal că, venind aceste crize suprapuse, a fost o notă de plată şi pentru trecut, pentru ce nu s-a făcut. A venit timpul ca statul să devină mai suplu, administraţia să fie mai suplă, sperăm să facem faţă provocării cu PNRR-ul, cu digitalizarea şi să depăşim momentul în care formularul electronic se depune la ghişeul 3 şi să învăţăm şi să nu mai căutăm să inventăm apa caldă", a arătat Marcel Ciolacu, precizând că şi atunci când a fost o creştere economică mai mare, statul s-a lărgit. 

Preşedintele PSD a arătat că veştile bune sunt că "au pe un trimestru o creştere economică mică, dar exista şi varianta de intrare în recesiune, când nu este pe consum", el arătând că această creştere este din investiţii, din şantierele mari.

"Ce nu am făcut de 30 de ani a devenit un avantaj economic, pentru că s-au pornit aceste şantiere mari în infrastructura majoră. Tot ce nu am reuşit în aceşti 30 de ani în infrastructura mare, în acest moment ne dă o plus valoarea economică. O să ne propunem dacă anul acesta avem 7% din PIB pe investiţii să mergem pe 10%. Prin dialog cu dumneavoastră o să încercăm să căutăm şi cu salarizarea şi cu salariul minim, poate şi cu anumite deduceri din venit, anumite deduceri, astfel încât să impulsionăm un pic, să dezvoltăm serviciile", a spus Ciolacu, adăugând că există o criză a forţei de muncă, în plan european.

Editor : Bianca Chirilă

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Cele 5 declarații șocante ale lui Trump despre NATO care ridică întrebări privind...
Digi FM
Dan Negru, despre ultimul mesaj primit de la Silviu Prigoană: „Mă uitam în telefon. Îmi pare rău”
Pro FM
Andrea Bocelli, despre secretul căsniciei cu Veronica Berti, care îi e soție de peste două decenii...
Film Now
Ellen Pompeo, pe străzile din LA, într-o zi obișnuită, când nu îmbracă uniforma medicală în serialul „Grey's...
Adevarul
Scandalul întâlnirii lui George Simion cu un spion rus. Marcel Ciolacu îi cere demisia șefului Comisiei...
Newsweek
Pensie mărită în decembrie pentru 2.200.000 de pensionari. În ce zile se dau banii?
Digi FM
Cum l-a cunoscut Irina Fodor pe soțul ei, Răzvan Fodor. Ce diferență de vârstă e între ei
elon musk foto profimedia
De ce s-a enervat Elon Musk pe un oficial al NATO. „Tipii ca el cred că 1984 este un manual de instrucţiuni”
Digi Animal World
Ce fel de stăpân de câine ești? Oameni de știință au descoperit trei categorii de proprietari
Film Now
Adevăratul motiv pentru care Ben Affleck pare atât de nefericit mereu. Un apropiat a rupt tăcerea: „Vrea să...
UTV
Ana Baniciu si-a aratat casa veche de un secol, renovata in mare stil. „Am incercat sa ii dam un aspect...