Victor Ponta a postat pe Facebook, miercuri, când s-au împlinit trei ani de la referendum, un mesaj în care spune, printre altele, că el, Crin Antonescu, dar și Liviu Dragnea, Radu Stroe și mulți alți inițiatori plătesc prețul pentru „îndrăzneala” de atunci.
Referendumul din 2012 s-a încheiat cu un eșec, președintele rămânând în funcție.
„Nu pot să spun că justiția, în cazul meu, a luat o decizie subiectivă”, spune Liviu Dragnea. „Poate probele pe care le-am adus nu au fost convingătoare, poate ce a spus avocatul meu nu a fost suficient, nu sunt jurist de meserie, e o decizie pe care o respect”, a subliniat actualul lider al PSD. „Eu, în continuare, în sinea mea, cred cu tărie în nevinovăția mea, dar e o decizie a justiției pe care o respect. Punct”, a spus Liviu Dragnea, care a confirmat că le-a cerut membrilor PSD să nu mai critice justiția. El s-a declarat încrezător în șansele pe care le are la recurs.
Președintele interimar a arătat că așa funcționează statul de drept. „Orice sentință judecătorească îi mulțumește pe cei cărora le e favorabilă și îi nemulțumește pe cei cărora le e nefavorabilă. Este ca o lege. Sunt legi care mie nu-mi plac, dar pe care le respect, chiar dacă mie nu-mi plac, dar așa se construiește un stat de drept”, a spus Liviu Dragnea la Digi24.
„Demersul nostru n-a fost profund greșit”, consideră Liviu Dragnea, în legătură cu referendumul. „Practic ne-am pus în fața unui val anti-Băsescu. 7,4 milioane de români au vrut ca Traian Băsescu să plece atunci. Bun, poate n-au fost pregătite lucrurile bine, poate n-au fost prezentate foarte bine, poate un asemenea demers nu e bine să se-ntâmple (...) Demersul n-a fost neconstituțional. Dar atunci a fost foarte multă patimă, foarte multă tensiune, foarte multă emoție. Sunt trei ani, au trecut, lucrurile sunt mai așezate, cred că așa ceva nu se va mai întâmpla în România!”, este de părere Liviu Dragnea.
Citiți și: