Jurnalistul a remarcat că, după alegerile europarlamentare, formațiunile de dreapta au preluat inițiativa pe scena politică.
„Cred că dreapta, acum, speculează oportun, foarte bine, noua situație creată în teren. Chiar retragerea domnului Antonescu are un cifru strategic deliberat. Apariția dintr-unul dintre borcanele cu leacuri miraculoase a lui Klaus Iohannis se pare că, de această dată, intră în reacții pozitive cu contextul. Sigur că ceilalți au motive de îngrijorare”, a precizat Emil Hurezeanu.
„Dreapta are acest avantaj al unui prezidențiabil proaspăt, foarte cunoscut și deja cu un portret digerat. E cazul lui Klaus Iohannis, un om care nu și-a alterat imaginea de posibil salvator în momente critice. Care face politică și nu face politică, care e, mai degrabă, perceput ca un administrator”, a mai spus jurnalistul.
În opinia sa, Klaus Iohannis răspunde așteptărilor unei bune părți a electoratului, care își dorește la Cotroceni un om din afara sistemului.
„Într-o lume destul de răvășită și de neclară, cu personaje mai mult sau mai puțin erodate, el apare, din când în când, ca un deus ex machina. Asta și este. Nimeni nu prea știe bine de unde vine, ce face, de fapt. În același timp, toată lumea vrea ceva nou. Vrea pe cineva din afara sistemului”, a concluzionat Emil Hurezeanu.
Crin Antonescu a anunțat că renunță să mai candideze la președinția României și a cerut dreptei unificate să găsească rapid cel mai bun candidat posibil. Crin Antonescu a mai spus că renunță și la conducerea interimară a PNL.