„Au început prin a face o declarație secundară, inutilă. Domnii și-au dat demisia, singura valabilă este a domnului Iohannis, care a pierdut în ducatul lui. Pe domnul Iohannis nu l-aș face niciodată baron. Lumea l-a perceput de multă vreme la Sibiu ca personaj vrednic”, a spus Emil Hurezeanu.
Analistul politic a remarcat că „PNL n-a fost niciodată prea popular în Sibiu și domnul Iohannis n-a fost purtătorul de culori liberale inconfundabil pentru mișcarea liberală. Între Brătieni și Klaus Iohannis ar fi o mică diferență” și că primarul Sibiului și-a dat demisia în cunoștință de cauză.
„O demisie pe care n-a promis-o, dar pe care o datora. Dar domnul Antonescu recidivează. E a treia oară când promite că își dă demisia înaintea unei decizii importante. Prima oară nu s-a ținut de cuvânt, în ultimele două dăți s-a ținut de cuvânt. Între 15 și 20% nu e o mare diferență încât în interiorul ei să fie și o demisie, pentru că 15% este un scor corect și decent pentru PNL având în vedere împrejurările. Domnul Antonescu a cârmit-o într-un fel neașteptat și pentru propriii alegători”, a completat el.
Emil Hurezeanu a mai spus despre Crin Antonescu că este „un politician de principii pe care nu le profesează, ci le rostește.”
Călin Popescu Tăriceanu este un personaj „onorabil în particular”.
„Aici l-aș cita pe domnul Quintus, care aproape prin lengivitate a devenit Octus sau chiar mai mult, care spunea că domnul Tăriceanu mi-e prieten, dar nici măcar nu vreau să-i rostesc numele. Domnul Tăriceanu este un personaj nimerit între vagoane, cu o criză personală, cred, mai degrabă. Îl văd ca victima unei crize personale de indecizie, pentru că n-a fost un mare maestrul al USL-ului nici pe vremea când Crin Antonescu îl îmbrățișa pe Ponta și retur. A devenit un fel de înlocuitor, un fel de nechezol, în ultimul moment. În mod evident vrea să obțină pe alte căi ce n-a obținut în alegeri”, a adăugat Emil Hurezeanu.
El a menționat că în calitate de prim-ministru și-a devansat „artificierul Băsescu, care i-a pus dinamită în toate pozițiile, de dimineața până seara”.
„Nu cred că acțiunea lui, care este mai degrabă indivuală, salvează PNL-ul și cu atât mai puțin USL-ul”, a subliniat Emil Hurezeanu.