Președintele PMP Elena Udrea şi procurorul şef al DIICOT, Alina Bica, au fost fotografiate în timp ce se aflau la Paris, în urmă cu opt luni. Fotografiile au fost postate pe un site înfiinţat ieri. În imagini apare şi fosta şefă a Companiei Naţionale de Investiţii de pe vremea cand Elena Udrea era ministru, Ana Maria Topoliceanu.
Jurnalistul Emil Hurezeanu a comentat la Digi24 subiectul, precizînd că imaginile nu dezvăluie în fapt nimic, ci dimpotrivă nu fac decât să adauge „enigme suplimentare” în ceea ce privește serviciile secrete. Cât despre impactul asupra candidatei la Prezidențiale, Emil Hurezeanu a spus că acest subiect nu i-ar putea aduce decât beneficii. „Între un șef de parchet și doamna Udrea nu se întâmplă nimic”, a comentat jurnalistul la Digi24.
„Indiciiile pe care le dă președintele, ca un fel de Sherlock Holmes: o femeie divorțată ar fi putut să fie și cu un bărbat în cameră. Magazinul era ieftin.
Îmi pare rău. Cred că nici domnul Băsescu nu mai are timp de pierdut în înalta funcție pe care o exercită de zece ani și nici noi ascultând și asistând mirați această desfășurare de logici, argumente și probleme. Pseudoprobleme, dincolo de adevăratele probleme pe care nu le rezolvă nimeni, indiferent dacă cei care au fotografiat-o pe doamna Udrea sunt paparazzi sau agenți franțuji.
Chiar dacă doamna Udrea nu are legătură cu lunga serie cu cei de la EADS, se va vedea. Nu trebuie să facem judecăți de valoare, detectivistice, prin care în mod evident să favorizăm unul dintre candidați, oricât ai fi de apropiat și din alte puncte de vedere de el. Tu fiind șeful statului”, a spus jurnalistul Emil Hurezeanu.
Ce se va schimba însă după alegerile prezidențiale, în urma acestui scandal în care au fost implicate serviciile secrete?
„Mai multe majorități parlamentare, care au făcut guvernul. Pe care (Traian Băsescu) le-a controlat. Chiar și împotriva naturii are o părere mizerabilă despre liberali pe care îi consideră un fel de cloacă. Unul dintre principalele partide politice ale țării, care funcționează nu ca partidul comunist în ilegalitate în perioada interbelică. Ci unul din partidele cu reprezentanță în Parlamentul European, cu al doilea candidat în alegeri.
Există pasiuni care să orbească rațiunea, i se poate întâmpla și președintelui asta. Serviciile nu vor avea decât să-și dovedească imparțialitatea sau funcționarea instituțională impecabilă. Bănuiesc că președintele știe mai multe dacă acum le suspectează că lucrează pentru cealaltă parte.
Viitorul președinte va trebui să tragă concluzii legate de riscurile, inclusiv de securitate pe care le presupune pasionalizarea și personalizarea în exces a vieții politice. România nu este o țară izolată. Are nevoie de investitori, de parteneri externi”, a spus Emil Hurezeanu la Digi24.