Exclusiv Elena Lasconi spune că nu contează cine va fi noul președinte al SUA: Parteneriatul cu România va merge înainte

Data publicării:
ID267673_INQUAM_Photos_Octav_Ganea
Elena Lasconi îl critică pe Klaus Iohannis. Foto: Inquam Photos / Octav Ganea

Președintele USR, Elena Lasconi, a declarat luni, în emisiunea Jurnalul de Seară, la Digi24, că nu contează cine va fi ales noul președinte al Statelor Unite, pentru că parteneriatul cu țara noastră „va merge înainte”. Cu toate acestea, ea precizează că, „în calitate de președinte al României”, i-ar plăcea să lucreze cu cât mai multe femei la conducerea statelor din Europa sau SUA.

Întrebată dacă există o variantă optimă pentru România în ce privește viitorul președinte al Statelor Unite, Lasconi a răspuns: „Dat fiind parteneriatul cu Statele Unite, eu cred că nu contează cine va fi la Cotroceni și la Casa Albă, pentru că merge înainte. Nu cred că este atât de important, dar în calitate de președinte al României mi-ar plăcea să lucrez cu mai multe femei la conducerea statelor atât din Europa, cât și din SUA. Mi-ar plăcea asta. Indiferent cine ar fi, nu am o preferință pentru că e un parteneriat, indiferent cine va fi președintele SUA voi colabora cu el”.

Joe Biden a anunțat că iese din cursa alegerilor prezidențiale ale SUA, spunând că decizia „este în cel mai bun interes al partidului și al țării”.

Într-o postare pe X, a declarat că va rămâne în rolul său de președinte și comandant suprem până la încheierea mandatului său în ianuarie 2025 și se va adresa națiunii în această săptămână.

„A fost cea mai mare onoare a vieții mele să fiu președintele vostru. Și, deși intenția mea a fost să candidez pentru a fi reales, cred că este în interesul partidului meu și al țării să mă retrag și să mă concentrez exclusiv asupra îndeplinirii atribuțiilor mele de președinte pentru restul mandatului meu”, a scris Biden.

El o recomandă și susține pe vicepreședinta Kamala Harris să candideze în locul lui din partea Partidului Democrat. Sondajele de opinie publică arată că vicepreședinta SUA nu se descurcă mai rău decât Biden în fața lui Trump.

Într-o ipotetică confruntare față în față, Harris și Trump erau la egalitate, cu câte 44% susținere fiecare, într-un sondaj Reuters/Ipsos din 15-16 iulie, realizat imediat după tentativa de asasinat asupra lui Trump din 13 iulie. Trump l-a devansat pe Biden cu 43% la 41% în același sondaj, deși diferența de două puncte procentuale nu a fost semnificativă având în vedere marja de eroare de 3 puncte a sondajului.

Citește și: Cine este Kamala Harris, propunerea lui Joe Biden pentru Casa Albă

Editor : C.L.B.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Alfred Bulai a făcut infarct în închisoare. Fostul profesor a fost...
Digi FM
O pacientă a scăpat de operație, după cinci ore de „zgâlțâieli” pe drumul dintre Sălaj și Brașov
Pro FM
Suma uriașă pe care Adele ar fi trebuit să o primească dacă și-ar fi prelungit turneul. De ce a preferat să...
Film Now
Noul Johnny Depp. Anul trecut apărea cu dinții îngălbeniți și pătați la Cannes, acum are un zâmbet impecabil...
Adevarul
O țară NATO își întărește granițele: „dinți de dragon” și „arici” vor bloca eventualele invazii rusești
Newsweek
VIDEO De ce au aterizat două avioane F-35 de 110.000.000$ pe o autostradă în coasta Rusiei?
Digi FM
Dezvăluiri despre cei doi fii „secreți” ai lui Vladimir Putin. Au doar cinci și nouă ani, trăiesc în lux, dar...
Digi World
Dieta populară care ar putea crește riscul de demență. Oamenii care o urmează "se joacă cu focul"...
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Puștiul din "Singur acasă" e azi bărbat în toată firea și un tată dedicat. Cât de adorabili sunt copiii lui...
UTV
ABBA ii spune lui Trump sa nu-i mai foloseasca muzica la mitingurile electorale