„Există un singur pericol. Ca investiţiile chineze, foarte binevenite, nu doar în România, ci şi în alte părţi, să intre în contradicţie cu ceea ce s-a temut domnul Dragnea că îi poate paşte şi pe chinezi, legislaţia europeană. Apoi, guvernul Ponta ar trebui să nu creeze, mai ales într-un moment de tensiuni intracomunitare, pornind şi de la criză, şi de la atitudini diferite faţă de conflictul din Ucraina, faţă de nivelul de severitate al sancţiunilor către Rusia, ar trebui să nu creeze impresia că fără să recreeze climatul investiţional şi politic în România, are mult prea repede alternative în est”, a spus Emil Hurezeanu.
El a precizat că atitudinea premierului Victor Ponta vizavi de investiţiile chineze, de reformele din interior, dar şi faţă de sincronizarea cu UE privind sancţiunile aplicate Rusiei este forţată şi ar putea ridica semne de întrebare.
„Dacă am trăi în urmă cu zece ani, când climatul investiţional era mult mai destins şi relaţiile occidentalilor cu Rusia, cu China erau cu mult mai importante şi reciproc avantajoase decât ale României cu aceste ţări, atunci România a greşit, interzicându-şi relaţii normale cu aceste două ţări. Acum pare că e un recurs cumva forţat care ar putea să ridice semne de întrebare privind atitudinea mai generală a Guvernului român şi faţă de a continua reforme din interior şi faţă de intenţia de a capta investitori străini şi de intenţia de a intra în cadenţă cu Uniunea Europeană când e vorba de sancţiuni împotriva Rusiei”, a declarat Emil Hurezeanu.