ACTUALIZARE 14.30. Deputaţii au respins cererea procurorilor pentru încuviinţarea arestării lui Titi Holban. Au fost 96 de voturi "pentru" şi 198 "împotrivă".
ACTUALIZARE 13.45. În plenul Parlamentului, deputatul Titi Holban şi-a pledat cauza spunând că este „un om integru, cinstit”, care a muncit alături de familie şi nu am încălcat niciodată în niciun fel dispoziţiile legale.
„Niciodată nu am luat sau dat vreo sumă de bani pentru a interveni pe lângă un coleg din instituţiile publice. Dragi colegi, vă rog din suflet să analizaţi această situaţie omeneşte sau chiar dumnezeieşte, aşa cum spune domnul Hristos când ne spune - atunci când îţi judeci aproapele pune-te în locul lui şi judecă ca şi când ai fi în aceeaşi situaţie”, a mai spus Titi Holban.
„Nu există nicio amânare in caz lui Titi Holban. Eu am speranţa că parlamentarii vor face ce au făcut în ultima perioadă. Rog presa să nu mai prezinte excepţia de la Constituţie ca o regulă sută la sută. Este o excepţie. Din punct de vedere juridic parlamentul României nu este scut pentru nici unul care a încălcat legea”, a spus Valeriu Zgonea.
Parlamentul ia în discuţie de la ora 12.00 cererea procurorilor privind încuviinţarea arestării preventive a deputatului Titi Holban, aflată ultima pe ordinea de zi.
În urmă cu două zile, deputaţii din Comisia Juridică au dat aviz negativ cererii procurorilor pentru încuviinţarea arestării preventive a lui Titi Holban.
„În luna ianuarie 2014, Titi Holban a acceptat promisiunea unui denunţător că, în schimbul sumei de 10.000 euro, sumă pe care a primit-o efectiv, în două tranşe, va interveni pe lângă o altă persoană, pentru ca aceasta, la rândul ei, să intervină pe lângă un inspector cu funcţie de conducere la una dintre Direcţiile Regionale Antifraudă, astfel încât o societate administrată de un apropiat al denunţătorului să nu fie sancţionată în urma controlului efectuat de această instituţie", au scris procurorii în ordonanţa de punere în mişcare a acţiunii penale.