Un deputat din Timiş s-a hotărât să facă muncă voluntară în Parlamentul României. Rectorul Universităţii de Vest din Timişoara spune că a renunţat la indemnizaţia lunară de 5.400 de lei în favoarea unei fundaţii educaţionale.
După douăzeci de ani la catedră, rectorul Universităţii de Vest din Timişoara spune că ştie care sunt nevoile studenţilor din România. A preluat mandatul de parlamentar, dar a renunţat la indemnizaţia de 5.400 de lei şi face acum muncă voluntară.
„Este o decizie a mea cu mine pentru pentru liniştea mea sufletească. Eu nu voi rămâne cu niciun ban, nu îmi doresc acest lucru pentru că demersul meu de a accede în Parlamentul României nu a avut niciodată vreo raţiune financiară. Domeniul educaţional fără elevi, fără studenţi ne face nouă profesorilor inutilă existenţa”, a spus Marilen Pirtea, rectorul Universității de Vest din Timișoara.
Banii donaţi de deputat ajung la Fundaţia Universităţii de Vest din Timişoara, care va da cinci burse lunare elevilor de la sate, timp de zece luni. Restul banilor vor fi folosiţi de asociaţiile studenţeşti în proiecte şi pentru cercetare.
„Sprijină viaţa lor de zi cu zi, performanţa şi educaţia. Educaţia credem că este cea mai importantă în acest moment”, a explicat Flavia Barna, președintele Fundației UVT.
Alegătorii au păreri împărţite. Unii îl laudă şi spun că gestul deputatului ar trebui urmat şi de ceilalţi aleşi, alţii se întreabă care sunt motivele reale din spatele mărinimiei.
„O măsură foarte bună, o idee foarte bună, dar m-ar interesa să ştiu şi de ce a făcut acest lucru ... Dacă toţi ar face la fel multă lume ar avea de câştigat din partea asta pentru că ar demonstra că nu fac asta pentru bani.”
„Ar fi bine să fie pusă în practică şi de alţi parlamentari, dar este decizia fiecăruia.”
„Înseamnă că are posibilităţi pe de o parte, iar pe de altă parte dă o dovadă de mărinimie.”
Marilen Pirtea este la primul mandat de deputat.