„Este o traumă, dar ar putea deveni – sau unii îl cred – un eveniment fondator sau refondator, un fel de revoluție. Revoluțiile fondează noi regimuri politice. Revoluția din 1989 a fondat un nou regim politic, un regim politic care s-a construit în timp. Unii cred că ceea ce s-a întâmplat la Colectiv este o altă revoluție, o revoluție Facebook, un nou tip de revoluție care refondează România și care ar trebui să ducă la un alt regim”, a spus Cristian Pîrvulescu.
„Este o viziune oarecum simplistă asupra revoluției, ca eveniment și nu ca proces. Revoluția este un proces care începe înainte de momentul de apogeu, adică în România a început înainte de 22 decembrie, și care se termină la decenii după ce s-a manifestat”, a explicat politologul.
În opinia sa, în România încă nu s-a găsit un regim stabil după anul 1989. „Avem un regim prezidențial, semiprezidențial sau parlamentar? Altfel spus: cum se iau deciziile? Cine este cel care dă tonul? Aparent, publicul vrea să spună ca e președintele, iar președintele pare să fi înțeles lucrul ăsta și să-și fi asumat acest rol, dar, constituțional, nu are puterile să facă asta”, a mai spus Cristian Pîrvulescu.