„Politicienii care exercită funcții de decizie pot ajunge, în anumite circumstanțe, în situații neplăcute. Rolul coloanei și al protecției este să le asigure nu doar lor supraviețuirea, ci instituției funcționarea”, a spus Cristian Pârvulescu.
„Noi asistăm la o politizare excesivă a dezbaterii privind coloanele oficiale datorită abuzului. Folosirea de mai bine de 1.000 de ori într-un an a coloanei oficiale este o chestiune de abuz. Spune domnul Oprea că și alți miniștri înaintea sa au folosit această coloană. Probabil, dar nu a fost niciun scandal. Domnia sa a provocat scandalul prin atitudinea pe care o avea față de cetățeni și față de politică. Cred că la asta se referea și domnul Cioloș”, a adăugat politologul.
Premierul Dacian Cioloș a declarat, recent, că nu se deplasează prin București cu echipaje de poliție pentru a ajunge la destinație mai repede, chiar dacă are însoțitori de la SPP, pentru că nu vrea să „zăpăcească lumea de cap”.
„E o chestie de bun simț, dincolo de reguli de protecție. Trebuie, într-o societate modernă, unde, indiferent că unu-i prim-ministru și altul e muncitor, trebuie să ne simțim la fel, cetățeni, și să ne asumăm mai întâi rolul de cetățean, înainte de a pune în față funcția pe care o avem, care e vremelnică și e trecătoare”, a adăugat premierul.
Declarația lui Dacian Cioloș vine după ce DNA a anunțat că îl anchetează pentru abuz în serviciu pe senatorul Gabriel Oprea, care ar fi folosit ilegal coloană oficială în perioada în care era ministru de Interne. Mai mult, acesta i-ar fi asigurat coloană oficială și procurorului general Tiberiu Nițu.