Nicolae Ciucă s-a întâlnit joi, la Guvern, cu medicii de familie, cu care a discutat despre implicarea şi responsabilitatea acestora în măsurile care vor fi luate pentru combaterea valului 5 al pandemiei de Covid. "Am aflat că peste 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător. Poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă al celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu", a spus premierul.
Premierul le-a transmis medicilor de familie că pregătirea este esențială în protejarea cetățenilor în fața valului cinci, fiind necesară o structură solidă în asigurarea actului medical. De asemenea, prim-ministrul a subliniat rolul medicilor de familie în comunicarea beneficiilor vaccinării, remarcând procentul mare de medici de familie vaccinați, peste 90 la sută dintre aceștia, ceea ce le conferă un nivel înalt de credibilitate în contextul campaniei de vaccinare a românilor. În cabinetele medicilor de familie, peste un milion de români s-au vaccinat deja.
”Am avut astăzi o întâlnire cu reprezentanţii asociaţiilor medicilor de familie, cei mai aproape de cetăţeni şi cei care cunosc bine comunităţile locale. Am aflat că peste 90% dintre medicii de familie sunt deja vaccinaţi, ceea ce este un lucru îmbucurător. Este de subliniat faptul că acesta poate fi considerat cel mai elocvent exemplu de încredere în ştiinţă al celor care îşi desfăşoară activitatea în acest domeniu”, a spus premierul.
"Pe acest pilon construim rolul cheie pe care îl vor avea medicii de familie în gestionarea pandemiei. Urmărim amplificarea rolului și relevanței pe care îl au în noul plan realizat de Ministerul Sănătății. Prin implicarea lor în extinderea capacității de testare, aplicarea tratamentului cu forme ușoare ale bolii constituie măsuri care se impuneau pentru a putea să facem față valului cinci al pandemiei. Aceste acțiuni vin să pregătească cât mai eficient capacitatea noastră de răspuns la valul cinci", a declarat Ciucă.
Premierul spune că aceste acțiuni, împreună cu măsurile prezentate de ministerul Sănătății, sunt menite să pregătească o gestionare eficientă a valului 5 al pandemiei de Covid.
"La nivelul Guvernului, vom asigura resursele necesare pentru a susţine sistemul sanitar să facă faţă efectelor pandemiei, iar consultările cu specialiştii trebuie să rămână o constantă în gestionarea crizei sanitare", a mai spus Nicolae Ciucă.
Citește și: DOCUMENT. Cele trei scenarii ale INSP pentru valul 5. Pistol: Vârful ar putea veni mai devreme - 25.000 de cazuri/zi
Editor : A.A.