Președintele PNL, Florin Cîțu, a anunțat, marți seară, după ședința Biroului Politic Național de la Parlament, că liberalii au votat ca mandatul de negociere pentru formarea unui nou guvern să fie flexibilizat. Acesta nu a anunțat numele unei propuneri de premier, însă a spus că va fi de la PNL. Totodată, Cîțu a precizat că va conduce echipa de negociere și că va discuta de mâine cu liderii partidelor politice.
„A fost adoptată propunerea BEx de flexibilizare a mandatului de negocieri cu forțele democratice din Parlament iar echipa de negociere va fi condusă de președintele partidului. Din ea fac parte prim-vicepreședinții PNL și secretarul general al partidului. Au fost 2 abțineri la vot”, a afirmat Florin Cîțu, după ședința Biroului Politic Național, de la Parlament.
Acesta a spus că mandatul de negociere prevede ca premierul să fie propus de la PNL.
„Azi nu am avut o discuție despre premier. La negocieri vom merge cu propunerea ca premierul sa fie de la PNL.
Criza politică a fost generată de alte partide, cu care vom negocia în perioada următoare.
Sunt peste tot probleme. Suntem gata să rezolvăm această criză.
Mâine voi contacta liderii politici pentru negocieri.
Vom merge la aceste negocieri cu o strategie pentru fiecare în parte. Dar rămâne cert, premierul e al PNL. În ambele variante”, a spus Cîțu.
Întrebat dacă se consideră responsabil de criza politică, precum a spus și Dan Motreanu, liderul liberalilor din Giurgiu, președintele PNL a spus: „Dacă dorește terapie de grup, sunt aici”.
Din echipa de negociere fac parte Florin Cîțu, Dan Vîlceanu, Rareș Bogdan, Lucian Bode, Gheorghe Flutur și Iulian Dumitrescu. Aceștia au mandat să discute formarea unei alianțe atât cu PSD cât și cu USR.
Potrivit surselor Digi24.ro mai mulți lideri de filială, printre care Ciprian Ciucu (Sector 6), Adrian Cozma (Satu Mare), Dan Motreanu (Giurgiu), Eugen Pîrvulescu (Teleorman) s-ar fi exprimat în favoarea refacerii coaliției cu USR. Filialele Alba și Sibiu ar fi mai degrabă favorabile unei alianțe cu PSD.
Emil Boc le-a transmis colegilor că echipele de negociere trebuie să meargă și să discute cu partidele. „Nu strică această psihoterapie colectivă pe care o facem, dar trebuie sa așteptăm echipa de negociere sa vina în față, apoi avem 10 -12 ore și dăm un vot”, ar fi spus Boc.
Editor : Alexandru Costea