Președintele PSD, Marcel Ciolacu, susține că firmele româneşti vor continua „să dea faliment pe bandă rulantă”, în timp ce în Guvern, premierul Florin Cîţu „îi dă în cap” ministrului Economiei cu "bâta" Corpului de control.
Afirmațiile social-democratului vin după ce vineri premierul Cîțu a anunțat că va trimite Corpul de Control pentru a verifica cum sunt folosiți banii din Măsura 3 de granturi pentru firmele afectate de pandemie, spunând că vrea să se asigure că ajung la firmele care au cea mai mare nevoie.
„Atunci când măsluiesc fără jenă cele mai simple programe de ajutor pentru IMM-uri, ce pretenţii poţi avea de la acest Guvern că va putea convinge Comisia Europeană că este capabil să atragă cele 30 de miliarde de euro prin Planul Naţional de Redresare şi Rezilienţă?! Zero credibilitate!
Banii europeni, atât de necesari României, nu vor fi daţi pe mâna acestor amatori. Pentru că nu sunt în stare să facă un plan clar şi coerent! Şi pentru că au demonstrat deja că pe orice pun mâna fie distrug, fie fură!”, a scris Marcel Ciolacu pe Facebook.
„În timp ce în interiorul aceluiaşi Guvern, Cîţu de la PNL îi dă în cap lui Năsui de la USR cu bâta Corpului de control, firmele româneşti vor continua să dea faliment pe bandă rulantă. Iar, pe sub masă, prietenii lor îşi vor lua în continuare apartamente pe banii tuturor românilor" a continuat acesta.
Premierul Cîţu a precizat vineri că, după o discuţie cu ministrul Economiei, despre Măsura 3 - granturi pentru IMM-uri, a decis că este „imperios” să se facă o investigaţie de către Corpul de control al prim-ministrului.
"Vreau să mă asigur că aceşti bani ajung la firmele care au cea mai mare nevoie, în funcţie de criteriile obiective prestabilite. În mandatul meu, banul public este folosit eficient şi transparent", a susținut premierul.
La rândul său, ministrul Economiei, Claudiu Năsui, a declarat vineri că măsura guvernamentală de ajutor nu își atinge scopul, în condiţiile în care peste jumătate dintre firme au aplicat pentru achiziţia de imobile, astfel că Guvernul caută soluţii pentru a îndrepta situaţia.
„Practic, mai mult din jumătate din proiectele eligibile sunt pe imobile. Nu acesta era scopul măsurii. Ea era menită să fie o măsură de ajutor în perioadă COVID şi ajunge să finanţeze cumpărări de apartamente”, a explicat Năsui, într-o postare pe Facebook.
Editor : I.C