Când anunță Ciolacu dacă va candida la alegerile prezidențiale: „Lăsaţi-mă întâi să stau de vorbă cu fiecare coleg în parte”

Data actualizării: Data publicării:
marcel ciolacu
Marcel Ciolacu. Foto: Inquam Photos/George Călin

Consiliul Politic Naţional al PSD s-a întrunit vineri pentru a discuta despre candidaturile din interiorul formaţiunii. Marcel Ciolacu, liderul partidului, a spus după ședință că va face un anunţ privind eventuala candidatură la Cotroceni după ce va discuta cu fiecare lider de filială.

ACTUALIZARE Preşedintele PSD, Marcel Ciolacu, a declarat vineri că a stabilit cu colegii săi că o eventuală candidatură a sa la preşedinţie nu va fi aflată de pe Facebook sau de la televizor, menţionând că va face un anunţ după ce va discuta cu fiecare lider de filială.

„A fost un Consiliu Politic Naţional mai mult tehnic, cu toate procedurile şi calendarul de depunere a candidaturilor, a moţiunii pentru partid, calendarul de depunere a candidaturii pentru susţinerea candidatului PSD la funcţia de preşedinte”, a declarat Marcel Ciolacu, la sediul PSD, potrivit Agerpres.

Legat de candidatura sa la preşedinţie, Marcel Ciolacu a spus: „Am stabilit cu colegii mei că o eventuală candidatură a mea nu o vor afla nici pe Facebook, nici la televizor, în primul rând va fi discutată în interiorul partidului”.

El a precizat că „în acest weekend va discuta cu fiecare în parte la telefon”.

Întrebat ce l-ar împiedica să candideze, Ciolacu a răspuns: „Opiniile colegilor mei”.

„Am această datorie de a avea discuţii pentru că sunt preşedintele Partidului Social Democrat şi am anunţat că voi candida pentru un nou mandat. Vom stabili cu colegii când, lăsaţi-mă întâi să stau de vorbă cu fiecare coleg în parte”, a mai spus Ciolacu, întrebat dacă va face un anunţ în weekend.

Știrea inițială

Întrebat la sediul central al PSD dacă îşi va anunţa colegii despre intenția de a candida sau nu la alegerile prezidenţiale, Marcel Ciolacu a spus: „O să fie o discuţie, e normal”.

„Am intrat în zona statutară. Astăzi aprobăm care sunt condiţiile să te înscrii, care sunt condiţiile pentru partid, cum mergem cu moţiune la candidaturile în interiorul partidului, o să vin cu o echipă. Normal că doresc şi schimbări în această echipă, de aceea am dorit să o extindem cu patru vicepreşedinţi pe domenii, fiindcă au trecut două rânduri de alegeri - locale şi europarlamentare - şi e normal să ţin cont de acest lucru”, a declarat liderul PSD, înaintea reuniunii, potrivit Agerpres.

El a adăugat că nu a existat până acum nicio solicitare din partea unui independent să candideze din partea PSD.

„A fost o discuţie în interior, am avut cu colegii mei această discuţie. Cu toţii am lăsat această portiţă deschisă. Până in acest moment, şi am intrat pe ultima sută, nu a existat nicio solicitare a unui candidat independent să candideze din partea PSD”, a arătat Ciolacu, întrebat dacă ar putea exista o schimbare de regulament în privinţa posibilităţii înscrierii candidaţilor independenţi.

Editor : B.P.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Un copil de 12 ani, fără ezitare, a luat arma și a tras pentru a-și salva tatăl din...
Digi FM
Petra, tânăra nevăzătoare care știe 6 limbi străine, s-a căsătorit în Grecia: „Nu-mi vine să cred că sunt...
Pro FM
Cea mai mare temere a lui Miley Cyrus după ce a fost acuzată că a plagiat o piesă a lui Bruno Mars. Legătura...
Film Now
Au trei copii și se iubesc de peste 25 de ani. Ce a răspuns Don Johnson când a fost întrebat care sunt...
Adevarul
Președintele CCR, Marian Enache, s-a căsătorit la 70 de ani. Ce funcții importante ocupă noua sa soție
Newsweek
Anca Agemolu, diva muzicii, sacrificiu din iubire. Gestul crud făcut de comuniști la adresa ei
Digi FM
Fiica Andreei Marin vrea să plece din România. "O susțin cu tot sufletul, dar nu-mi e ușor"
Digi World
Care sunt alimentele și băuturile care ar putea reduce riscul de apariție a demenței. Nu sunt dificil de...
Digi Animal World
O vulpe și un bursuc, prietenii neobișnuiți ai unui câine. Imaginile adorabile te vor topi
Film Now
Cum arată și ce face astăzi Frances Fisher, mama lui Rose din „Titanic”. Actrița are o fiică împreună cu...
UTV
Cheloo (Parazitii): De la scena la afaceri profitabile – cum a transformat succesul muzical in milioane de lei