Ce spunea Vântu despre vizita celebră a lui Geoană din 2009. Fostul lider PSD l-a ironizat pe Ciolacu pentru că ia meditații

Data actualizării: Data publicării:
ciolacu si geoana
Marcel Ciolacu și Mircea Geoană. FOTO: Colaj Inquam Photos/ George Călin/ Mălina Norocea

În contextul în care Mircea Geoană l-a ironizat pe Marcel Ciolacu, după ce premierul a recunoscut că ia meditații la engleză și economie, pe rețelele de socializare a reapărut un interviu de acum nouă ani în care Sorin Ovidiu Vântu explica misterul vizitei din timpul campaniei pentru alegerile prezidențiale din 2009 - „asistența pe zona economică”.

Interviul a fost postat prima oară pe pagina de Youtube a lui Sorin Ovidiu Vântu acum 9 ani și a reapărut în aceste zile pe rețelele de socializare. Reamintim că Sorin Ovidiu Vântu a fost condamnat la închisoare în mai multe dosare de corupție. 

„În 2009, alegerile. Mircea Geoană îmi face una dintre vizitele obișnuite. De ce mă vizita? Simplu - asistența pe zona economică i-o dădeam eu împreună cu alt grup de tovarăși. Un om, cât de deștept ar fi, nu le știe pe toate. Pe partea economică Geoană nu avea niciun fel de pregătire. Noi îi asiguram pregătirea pe partea economică pentru discursuri publice și mai ales pentru dezbaterea finală. Este inutil să mă contrazică, domnii care participau la trainingul pe partea economică sunt și azi pe piață. Domnia sa venea aproape în fiecare zi pe la noi”, spunea, în urmă cu 9 ani, Sorin Ovidiu Vântu.

Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media

Digi24.ro l-a contactat pe Mircea Geoană pentru a oferi un punct de vedere, însă candidatul independent la alegerile prezidențiale nu a răspuns până la ora publicării acestui articol. 

Geoană: „Când erai corigent la mai multe materii, rămâneai repetent”

În urmă cu două zile, Mircea Geoană l-a ironizat pe Marcel Ciolacu la Știrile Pro TV, după ce premierul a recunoscut că ia meditații la economie și engleză.

„Nu vreau să fiu în situaţia în care, cum recunoştea un alt candidat, ieri, că are nevoie să ia meditaţii la economie, meditaţii la limba engleză, mâine, poimâine, meditaţii la politica externă. Că dacă eşti corigent la mai multe materii, eu ştiu că pe vremuri, când erai corigent la mai multe materii, rămâneai şi repetent”, a spus Mircea Geoană, făcând aluzie la Marcel Ciolacu. 

CITEȘTE ȘI: Mircea Geoană - prima zi de campanie, prima gafă: „Dumnezeu să-i dea sănătate” Regelui Mihai

Mai multe sondaje apărute în ultimele luni arată că Geoană și Ciolacu au cele mai mari șanse să intre în turul al doilea la alegerile prezidențiale. Educația a fost principala temă de atac prin care s-au contrat în ultimele zile candidații la prezidențiale. 

Ciolacu: „Îi reamintesc cu ce grupuri mafiote a vrut să fie președinte”

Președintele PSD i-a răspuns lui Geoană și a lansat un atac la adresa fostului secretar general adjunct al NATO. 

„Nu am fost repetent... Cred că a exagerat. Asta e părerea mea (...) Eu îi urez succes. Dacă vrea, eu îi reamintesc şi ce a făcut în PSD, şi cu ce grupuri mafiote a vrut să fie preşedintele României... Nu am nicio reţinere. Dar, până atunci, să-şi vadă de treaba lui”, a fost reacția lui Marcel Ciolacu, citat de News.ro. 

Vizita din 2009 la Sorin Ovidiu Vântu

În anul 2009, Mircea Geoană, pe atunci candidat PSD, și Traian Băsescu, candidat PDL, au ajuns în turul al doilea al alegerilor prezidențiale. 

În ultima dezbatere televizată de dinainte de alegeri, Traian Băsescu l-a forțat pe Mircea Geoană să recunoască faptul că a avut întâlniri cu Sorin Ovidiu Vântu, deși fostul lider social-democrat negase acest lucru. 

CITEȘTE ȘI: Scandal Geoană-Băsescu: „E într-o zonă de degradare biologică” / „Se pregătește pentru a doua «Mihaela, dragostea mea»

În urma alegerilor din 2009, Traian Băsescu a câștigat al doilea mandat de președinte, iar Geoană a oferit un episod rămas în memoria colectivă: „Mihaela, dragostea mea! Am învins!”. 

Acel anunț fusese făcut în noaptea în care au ieșit primele sondaje care îl dădeau pe Mircea Geoană câștigător, la o distanță mică, dar recuperată în final de Băsescu după ce s-au numărat voturile.

„Ați fost azi-noapte la Sorin Ovidiu Vântu?”

Redăm schimbul de replici dintre cei doi candidați: 

  • Mircea Geoană: „Nici mie nu îmi place domnul Vântu, așa cum se pare că nu vă mai place nici dumneavoastră”
  • Traian Băsescu: „Nici aseară nu v-a plăcut? Domnul Geoană, nici azi-noapte nu v-a plăcut întâlnirea cu domnul Vântu? Azi-noapte când a aflat că e arestat domnul Popa Nicolae, cel cu FMI-ul, nu v-a plăcut? V-a chemat de urgență? 
  • Mircea Geoană: „Am avut aseară o întâlnire cu domnul Vântu, așa cum ați avut dumneavoastră zeci de întâlniri cu acest domn. Cred că a fost un lucru decent, pentru că m-a sunat, după ce într-un interviu i-am spus că este malefic și ușor turbulent” 
  • Traian Băsescu: „Și v-ați dus la dânsul acasă să îi explicați că ați greșit”
  • Mircea Geoană: „Am avut o discuție despre ceea ce reprezintă o relație corectă între doi oameni” (...) 
  • Traian Băsescu: „Nu mi-ați răspuns la întrebare. Ați fost azi-noapte la Sorin Ovidiu Vântu?”
  • Mircea Geoană: „Am spus că da, nu e nicio discuție, nu cunosc niciun Popa”
  • Traian Băsescu: „În toiul nopții vă duceți, domnul Geoană”

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce este un Pager, la ce folosește și cum funcționează: Sute de dispozitive folosite de membrii Hezbollah au...
Digi FM
Actrița Adriana Trandafir, declarații despre recalcularea pensiei: „Pot să mi-o mărească cât vor ei, viața...
Pro FM
Cu ce se ocupă acum Rucsandra Iliescu, fosta solistă a trupei Blaxy Girls. La 33 de ani, nu și-a pierdut...
Film Now
Ana de Armas, despre cum s-a schimbat viața ei de când s-a mutat din Los Angeles: „Am luat această decizie...
Adevarul
Noua variantă de Covid se răspândește rapid în Europa. Experții spun că va deveni tulpina dominantă
Newsweek
Salariu minim european: Care angajați iau bani în plus din noiembrie? Cine ia amendă de 200.000 lei?
Digi FM
Cât costă ținuta purtată de Simona Halep la turneul lui Ion Țiriac. Pantofii sportivei au atras toată atenția
Digi World
De ce doarme un japonez doar 30 de minute pe noapte. Face acest lucru de 12 ani încoace
Digi Animal World
Luptă acerbă între un șarpe Boa și un crocodil. Spectacolul uimitor oferit de reptile turiștilor din Brazilia
Film Now
Jason Momoa, acuzat că a „maltratat” echipa de filmare a peliculei „A Minecraft Movie”: „M-a dezamăgit”
UTV
(VIDEO) Shakira a coborat imediat de pe scena unui club din Miami, dupa ce si-a dat seama ca un fan o filma...