Senatorii PSD au fost singurii care s-au opus majorării alocaţiilor, deşi s-au numărat printre iniţiatori, alături de colegi din toate partidele. Unul dintre motivele invocate de ei a fost că de bani beneficiază, de fapt, părinţii.
„Cu astfel de argumente puerile nu putem veni în Parlamentul României”, a reproșat senatorul PDL Dumitru Oprea.
Liberalii i-au contrazis pe aliaţii din PSD cu argumente electorale.
„Invit pe colegii care vor vota împreună, atunci când vor merge în aceasta săptămână acasa şi au copii, să îndrăznească măcar să îşi privească copiii proprii, copiii vecinilor în ochi”, a declarat senatorul PNL Grigoraș Viorel.
Şi tot liberalii i-au invitat pe social-democraţi să compare suma de 10.000 de lei încasată lunar de un parlamentar pentru biroul din teritoriu cu alocaţia copiilor.
„De aici rezidă că nu ne interesează viitorul acestor copii şi că parlamentarii, în general, sunt nişte oameni care încasează mult şi produc puţin”, a opinat senatorul PNL Sebastian Grapă.
Un alt iniţiator al legii a explicat că în România alocaţia copililor este de 35 de ori mai mică decât în statele europene.
La finalul discuţiei, doar 51 de senatori au votat pentru creşterea alocaţiei şi legea a picat. Urmează votul Camerei Deputaţilor.
Unul dintre iniţiatorii legii care a votat împotriva acesteia a continuat să pledeze pentru alocaţii mai mari, dar...pe hol. „Guvernul a promis că până în sesiunea următoare va găsi modalitatea de legiferare, astfel încât şi cuantumul alocaţiei să crească”, a menționat Toni Greblă, senator PSD.
Guvernul, însă, a transmis Parlamentului că nu suţine majorarea alocaţiilor nici măcar cu un leu, pentru că nu are bani pentru toţi cei peste 3,5 milioane de minori ai ţării.