Exclusiv Adrian Cozma (PNL), despre mini-terenul de golf de la Vila Lac 3: „Au făcut trei găuri cu burghiul de mână. Ce e așa de complicat?”

Data actualizării: Data publicării:
Screenshot 2024-10-10 181558
Foto: captură Google Earth

Liderul PNL Satu Mare Adrian Cozma a declarat, miercuri la Digi24, referitor la mini-terenul de golf cu trei găuri de la Vila Lac 3 din Primăverii al președintelui Klaus Iohannis că este posibil să fi fost făcute de mână cu burghiul, probabil chiar de către șeful statului. Liberalul a mai precizat că este normal să fie gazonul tuns frumos, adăugând „și eu am tuns gazonul acasă”.

  • La începutul lunii octombrie, prim-vicepreședintele PNL Rareș Bogdan a spus, despre terenul de golf de la vila Neptun, că suprafața de joc respectivă ar fi apărut după ce „cineva a tuns iarba mai scurt, iar trei coropișnițe au făcut trei găuri”.

 

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Eu nu sunt în apropiata președintelui și nu sunt jucători de golf, dacă ăsta e subiectul, însă este clar că ce am văzut din imaginile pe care le-ați prezentat, am văzut un gazon într-adevăr frumos. Cred că e de bun simț că toată lumea să aibă un gazon în jurul casei. Nu cred că e o extravaganță. De asemenea, acele găuri despre care vorbim de golf nu sunt făcute cu excavatorul, să necesite investiții mari. Și nu cred că e o filozofie foarte mare. Am mai văzut și eu pe la tv. Sunt găuri cât mingile de ping pong, iar gazonul oricum ar fi trebuit tuns pentru că așa se întreține o gospodărie. Au făcut trei găuri cu burghiul de mână, iar viitorul președinte poate să le astupe. Eu nu înțeleg de ce ne mirăm atât de tare. Peste un an o să vedeți poate altceva. Poate noul președinte o să vrea altceva. E firesc să fie așa.

Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Rareș Bogdan a dat vina pe coropișnițe. Spuneți că aceste găuri au fost făcute cu burghiu?

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Păi normal, dar mă gândesc și eu practic. Cum, cum se fac lucrurile astea? Adică niște găuri care se fac pentru să fie, nu știu, în teren, dar până la urmă văd gazon. La anul, poate o să găsim mușuroaie de furnici sau cuptoare de covrigi, nu știu. Probabil o să vedem altceva. Fiecare acuma în curte, își face cum dorește. Până una alta, această vilă de protocol nu este proprietatea președintelui, este proprietatea statului român.

Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Tocmai de aceea diferența apare la bani, pentru că toate aceste investiții se fac din bani publici.

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Pe chestiunile administrative, premierul României e cel mai puternic om din țara asta și nimic nu-l oprește să facă publice toate cheltuielile Secretariatului General al Guvernului, al Cancelariei Primu-Ministru, al RAPPS, tot ceea ce dorește și mai ales cheltuielile de protocol de la Palatul Victoria, pentru că aici, trebuie să vă dau un exemplu. De exemplu, în vară, 55.000 euro a costat deplasarea lui Marcel Ciolacu și toată echipa lui la campionatul de fotbal ca să-și facă poze din tribună, că susține echipa națională. Atât a costat statul român. Da? Deci un exemplu.

Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Și cât a costat statul român găurile de colț de la Vila Neptun și de aici, de la Vila Lac 3?

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Eu nu sunt practicant, dar mă gândesc logic. Adică am îndemânare și mă gândesc că nu e foarte complicat să faci trei trei găuri cu un burghiu de mână.

Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Vă pomeniți că le-a făcut pe Klaus Iohannis.

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Indiferent cine le-a făcut. Pentru că trei găuri, nu de 20 cm diametru, și nici nu trebuie făcute cu excavatorul și să le betonezi.

Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Și vă imaginați, îl vedeți pe președinte făcând singur aceste găuri?

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Eu cred că e gospodar. Da, probabil dânsul sau altcineva, dar nu cred că e foarte complicat.

Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Sunteți ironic, vorbim serios acum?

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Nu, nu sunt ironic deloc, dar imaginile care ni le prezentați dumneavoastră vedem gazon frumos tuns. E normal să fie așa, indiferent la cine. Dacă vorbim de președinte și mai e și mai normal să fie întreținut terenul din jurul casei, care, repet, este al statului român și va rămâne pentru viitorul președinte sau altcineva.

Ema Stoica, jurnalistă Digi24: Avea nevoie totuși, președintele României depindea activitatea dumnealui pentru a deține două terenuri de minigolf la două vile de protocol. De ce pare atât de normal, de ce prezentați totul de parcă ar fi o normalitate să avem un teren de minigolf acasă?

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Dar stați un pic, terenul de minigolf, ce înseamnă iarbă atun și aranjată frumos și trei găuri care, repet, trei găuri da, cu diametru probabil de 6 cm, care se pot face cu burghiul și probabil au nevoie de o scurgere. Deci ce e așa de complicat acuma? Sincer, eu nu vreau să par, dar mă gândesc și eu, practic. Eu, de exemplu, am două leagăne în curte.

Ema Stoica, jurnalistă Digi24: Depindea activitatea domnului președinte de acest teren. Simțiți că dacă nu ar fi avut aceste două terenuri de minigolf, nu ar fi putut să își ducă la bun sfârșit activitatea pe care o are la Palatul Cotroceni? Pentru că putem, încercăm să înțelegem, putea să meargă la un teren din altă parte. De multe ori știm, în societatea românească se pune problema și în privința opulenței pe care o afișează unii politicieni. Putem să vorbim de același lucru și în cazul președintelui?

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Eu repet încă o dată, nu pot să vorbesc, că n-am fost invitat niciodată la președinte acasă și nici nu sunt în relații apropiate.
Anca Suciu, jurnalistă Digi24: Pare că vă doriți să fiți invitat, din moment ce îl apărați atât de mult.

Adrian Cozma, lider PNL Satu Mare: Nu-l apăr, chiar nu-l apăr, dar am o gândire logică și încerc să mă gândesc. În primul rând mă uit la imaginile care mi le-ați prezentat. Gazonul tuns frumos. E normal să fie așa peste tot. Și eu am tuns gazonul acasă.

Editor : Ana Petrescu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
18 spectatori au avut nevoie de medicație anti-greață în timpul unui spectacol șocant pus în scenă la opera...
Digi FM
Două femei au fost date jos dintr-un avion pe motiv că au refuzat să-și acopere bustul: „Ne-au tratat ca pe...
Pro FM
"Povești din dormitor". Loredana Groza, într-o salopetă super mulată și transparentă, ședință foto ad-hoc în...
Film Now
Ridley Scott, către Paul Mescal, înainte de începerea filmărilor la „Gladiatorul 2”: Nervii tăi nu-mi fac...
Adevarul
Un român a escaladat toate cele 14 vârfuri de peste 8.000 de metri din lume. „Ai reușit, Adrian, ai scris...
Newsweek
În ce zile din octombrie sunt încărcate cardurile de alimente? Plățile se fac și în 10 zile
Digi FM
Povestea celui mai periculos deținut din „Beciul Domnesc”: „În acea pungă cu portocale am găsit un pistol și...
Digi World
O dieteticiană care lucrează cu bolnavi de cancer, despre alimentele și băuturile pe care nu le consumă...
Digi Animal World
Gestul făcut de un câine pentru a-și convinge stăpânul să-i dea o felie de pizza: „Se oprește doar când...
Film Now
Fiica lui Michael Douglas și a actriței Catherine Zeta-Jones calcă pe urmele părinților. Cât de talentată...
UTV
Jennifer Lopez face dezvaluiri emotionante despre divortul de Ben Affleck in primul interviu acordat dupa...