Naval Group, liderul european în construcția de nave militare, și Șantierul Naval Constanța sunt partenerii de încredere ai Forțelor Navale Române în eforturile de modernizare a flotei militare române și sunt pregătite să livreze marinei cea mai performantă tehnologie de luptă pe mare, de îndată ce contractul pentru construcția celor patru corvete este semnat.
Odată semnat contractul, Forțele Navale Române vor beneficia de patru corvete militare de tip Gowind, echipate cu un set de sisteme de luptă de ultimă generație, anti-submarin, anti-suprafață și antiaeriene, testate în lupta pe mare, conform standardelor NATO.
Pe lângă dotarea Marinei Militare cu nave de luptă moderne, adaptate cerințelor de luptă din Marea Neagră, programul corvetelor reprezintă și o reală oportunitate pentru relansarea economică a județului Constanța și dezvoltarea industriei românești de apărare, în contextul crizei economice generate de pandemia de coronavirus.
La finalul proiectului, partenerul Naval Group, Șantierul Naval Constanța, o companie românească care angajează muncitori români, va stăpâni know-how-ul necesar pentru susținerea întregului ciclu de viață al corvetelor, de la construcția până la întreținerea și modernizarea lor. În plus, pe lângă SNC, multe companii românești vor fi subcontractate în acest proiect și vor fi implicate în misiuni de înaltă calificare, cum ar fi integrarea sistemului de luptă și a software-ului central. Aceasta va însemna sute de locuri de muncă cu valoare adăugată ridicată în România în deceniile următoare și va duce la revitalizarea industriei de apărare din țara noastră.
Succesul programelor de cooperare industrială în care a fost implicata Naval Group de-a lungul timpului, precum și experiența unică a companiei în transferul de tehnologie și know-how către industria locală au fost deja dovedite în proiecte complexe implementate de companie în Egipt, Malaezia, Australia sau Brazilia.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Naval Group este liderul european în domeniul apărării navale. Naval Group folosește cunoștințele sale extraordinare, resursele industriale unice și capacitatea de a organiza parteneriate strategice inovatoare pentru a răspunde cerințelor clienților săi. Ca un integrator de sistem și contractor principal, grupul proiectează și produce submarine și nave de suprafață. De asemenea, furnizează servicii șantierelor navale și bazelor navale. În plus, grupul oferă o gamă largă de soluții de energie regenerabilă marină. Atentă la responsabilitatea socială corporativă, Naval Group a aderat la Pactul global al Națiunilor Unite. Grupul a raportat în 2019 venituri de 3,7 miliarde de euro și are o forță de muncă de 15.168.
Înființată de Anghel Saligny în urmă cu 125 de ani, Șantierul Naval Constanța a produs peste 400 de nave militare și comerciale, fiind cel mai experimentat șantier cu cel mai mare număr de nave construite. În ultimii 17 ani de la privatizare, SNC a construit și livrat peste 30 de nave.
Șantierul Naval Constanța este o companie publică și transparentă, fiind listată la Bursa de Valori București din 1997.
SNC este auditată la nivel internațional în ceea ce privește capacitatea sa de a construi nave militare de tipul corvetelor, dar și de dimensiuni mult mai mari. Șantierul naval Constanța are și o certificare NATO pentru construcția și repararea navelor militare.
Specialiștii navali ai SNC au construit fregata Mărășești la Șantierul Naval 2 Mai Mangalia, care inițial a fost înființată ca filială de producție a Șantierului Naval Constanța.
De asemenea, este relevant faptul că Șantierul Naval Constanța, prin transferul de tehnologie realizat de BAE Systems, asigură lucrările de andocare, întreținere și modernizare periodică a fregatelor de tip 22 Regina Maria și Regele Ferdinand, construite în șantiere britanice, de la livrarea lor Marinei Române până în prezent.