De câteva ore bune, în București are loc o operațiune mai puțin obișnuită. Se caută o vulpe, a cărei prezență a fost semnalată în zorii zilei, într-o intersecție din sectorul 2. Angajații Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au pornit pe urmele vulpii, pentru a o prinde și a o duce într-un mediu sigur pentru ea. Până acum, însă, n-au reușit să o găsească.
Vulpea a fost surprinsă de o cameră de bord într-o intersecție de pe bulevardul Ferdinand, de un șofer oprit la semafor. Precum un pieton conștiincios, animalul a traversat strada pe culoarea verde, după care s-a făcut nevăzut. La câteva ore de la apariția imaginilor, angajații Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor au pornit în căutarea vulpii.
Angajat: Cătălin, tu caută pe partea aia, că eu o să mă duc cu domnul doctor. Uită-te pe aici, da?
Angajat: Bună ziua. Ați văzut cumva, pe aici, vreo vulpe, ceva?
Paznic: Nu.
Angajat: Au sesizat ceva colegii dumneavoastră?
Paznic: Nu, nu.
Angajat: Dacă e ceva, sunați la ASPA.
Paznic: Da, da.
Medic veterinar: A fost sesizată o vulpe în zonă.
Localnice: Aa, vulpe.
Angajat ASPA: Bună ziua. Sunt de la ASPA. A fost sesizată o vulpe în zonă.
Paznic: Astăzi n-am văzut.
Toate străzile, dar mai ales parcurile, sunt luate la pas de cei de la Supravegherea și Protecția Animalelor pentru a găsi vulpea. Aceștia caută în special în locurile unde ar putea fi ascunsă, așa cum sunt tufișurile.
Reprezentanții ASPA afirmă că au mai fost semnalate astfel de situații de când nu mai sunt maidanezi în Capitală.
Andrei Mina-Drăghici, directorul Autorităţii pentru Supravegherea şi Protecţia Animalelor: Dacă nu mai sunt câini pe străzi, vulpile au început să-și lărgească teritoriul de a căuta hrană și migrează dinspre zonele limitrofe, pădurile de la marginea Bucureștiului spre centru. De obicei, le regăsim la periferia orașului.
Cei de la Supravegherea şi Protecţia Animalelor ne dau, însă, asigurări, că vulpile nu reprezintă un pericol.
Editor : Iulia Iancu