Profesorii vor putea reduce decalajele privind modalitatea de predare a materiei în timpul suspendării cursurilor în clase și vor putea să facă o planificare a predării în funcție de ce au putut reține elevii în timpul în care orele s-au desfășurat online, a declarat ministrul Educației, Monica Anisie.
Ministrul Educației, Monica Anisie, și cel al Sănătății, Nelu Tătaru, au susținut o conferință de presă pentru a anunța cum va arăta noul an școlar. Abia pe 7 septembrie Institutul de Sănătate Publică va prezenta evaluarea epidemiologică a fiecărei localități, iar pe 10 septembrie școlile vor propune scenariul pentru fiecare unitate.
Părinții nu vor mai fi obligați să completeze acea declarație pe propria răspundere.
Principalele declarații ale ministrului Educației, Monica Anisie:
Am lucrat cu colegii din MEC si de autorități pentru a pregăti revenirea copiilor în siguranță.
Măsurile pe care le-am luat pentru noul an școlar 2020 – 2021 - am elaborat ghidurile metodologice pentru organizarea în școli, pe fiecare nivel și reperele pentru profesori.
Profesorii vor putea reduce decalajele privind modalitatea de predare din timpul suspendării cursurilor. Pot face o analiză referitoare la ce aveau în planificarea calendaristică înaintea de suspendarea cursurilor, ce anume s-a predat în timpul suspendării și ce a reținut elevul în perioada în care cursurile s-au desfășurat online.
Noul regulament de organizare a unităților de învățământ preuniversitar prevede debirocratizarea activității didactice. Sunt măsuri în așa fel încât activitatea profesorului să se concentreze asupra elevului, nu a realizarea hârtiilor. Comisia de tăiat hârtii a propus reducerea acestui număr de hârtii.
Au fost realizate filmări pentru proiectul MEC în parteneriat cu TVR, proiectul Teleșcoala, profesorii deja filmează lecțiile, pentru elevii din clasele a opta și a douăsprezecea.
Am primit de la elevi, profesori, părinți, am decis să continuăm și să facem săptămânal teste de antrenament pentru elevii care susțin examenele naționale.
Astăzi vom deschide în prima zi a anului școlar un portal intitulat educațiacontinuă.edu.ro. Acolo toți cei interesați vor găsi informațiile necesare la anul școlar care începe astăzi
Am adunat date privind formarea profesorilor. 94.000 de profesori au fost formați deja, pentru alții avem în derulare programe de formare.
Am realizat programul de formare a cadrelor didactice, Teleșcoala profesorilor
Cu toții ne dorim revenirea la cursuri în spațiul școlii.
Toți își doresc revenirea, dar în condiții de siguranță
Revenirea la cursuri trebuie să reprezinte responsabilitatea noastră a tuturor.
Revenirea reprezintă o asumare a întregii societăți. Educația trebuie să continue în orice condiții.
Redactare Georgiana Marina