Ministerul Sănătăţii intenţionează să cumpere echipamente medicale pentru secţiile ATI din România şi lansează un proces de consultare a pieţei.
Reprezentanţii Ministerului Sănătăţii au anunţat lansarea unei analize de piaţă în vederea atribuirii unui acord cadru pentru achiziţia de echipamente medicale pentru creşterea capacităţii de răspuns a secţiilor ATI din România, informează News.ro.
„Specialitatea ATI reprezintă un domeniu de importanţă majoră în sistemul sanitar modern. Caracterizate prin cel mai înalt nivel tehnologic şi farmacologic de îngrijire, secţiile ATI asigură tratamentul celor mai grave cazuri din spital, aflate cu viaţa în pericol. Dincolo de activitatea obişnuită, rolul acestei specialităţi este esenţială în situaţii deosebite, cum ar fi accidentele colective, catastrofele naturale, conflictele armate şi atacurile teroriste sau epidemiile, ceea ce le conferă o importanţă deosebită la nivel naţional. Prin aceste caracteristici, secţiile ATI reprezintă o importanţă strategică naţională, ce excedă domeniul sanitar”, au anunţat reprezentanţii Ministerului Sănătăţii.
Ei au precizat că principalele subiecte de discuţie care vor fi supuse consultării includ aspecte tehnice, financiare şi contractuale pentru planificarea procedurii.
Ministerul Sănătăţii a mai menționat și că doreşte ca prin acest proiect să fie acoperit necesarul naţional în secţiile de ATI, prin achiziţia a 1.350 de aparate de anestezie cu monitor inclus, de 1650 de ventilatoare mecanice terapie intensivă, de 2655 de monitoare funcţii vitale terapie intensivă, de 850 de staţii centrale de monitorizare terapie intensivă, 1153 de monitoare funcţii vitale de transpor, și 889 bucăţi ventilator funcţii vitale de transport.
De asemenea, Ministerul Sănătăţii intenţionează să mai cumpere în cadrul acestui proiect injectomate, infuzomate, pompe de nutriţie, paturi ATI, RX digital portabil, defibrilatoare, electrocardiograf, monitoare funcţii vitale secţii chirurgicale/medicale.
Procesul de consultare a pieţei se va desfăşura în perioada 13 mai - 7 iunie 2024.
Editor : C.S.