Video Mărturia tatălui din Galați care și-a salvat copilul de 8 luni din fața mașinii: "Venea spre noi. O grămadă de fier, necontrolată”

Data actualizării: Data publicării:
accident galati
Florin a simțit pericolul și, într-o fracțiune de secundă, a tras caruciorul bebelușului de pe traiectoria mașinii. Sursa: captură video Digi24

O familie cu un copil în cărucior a fost la un pas să fie spulberată de o mașină scăpată de sub control. Imaginile surprinse de camerele de supraveghere cu momentul care se putea transforma într-o tragedie sunt deja virale. Pe rețelele sociale, bărbatul din Galaţi care și-a salvat băiețelul de 8 luni în ultima clipă este considerat acum un erou datorită instinctului și a vitezei de reacție.

Florin și soția lui, împreuna cu Vlad, băiețelul lor de numai 8 luni, se plimbau, ca de obiciei, în cartierul în care locuiesc. La un moment dat, au auzit o bubuitură puternică. Un şofer a făcut o manevră greșită în trafic și a ajuns cu mașina pe trotuar.

"Autoturismul condus de tânărul de 24 de ani s-a rostogolit de două ori, a lovit un stâlp de electricitate, după care s-a oprit chiar în acest loc, la doar câțiva centimetri de familia care își plimba copilul în cărucior", transmite Dana Costache, jurnalist Digi24.

Deși vorbea la telefon în acel moment, Florin a simțit pericolul și, într-o fracțiune de secundă, a tras căruciorul bebelușului de pe traiectoria mașinii.

"Venea spre noi. O grămadă de fier, necontrolată. A lovit stâlpul și atunci și-a schimbat direcția. Am tras căruțul, ca orice părinte. L-am ridicat, că nu știam exact botul mașinii, cum venea, unde venea. Orice părinte făcea la fel!", povestește Florin Dorojan, tatăl băiatului.

Mirela, mama copilului, a făcut atac de panică. Spune că de-acum înainte va ocoli zona în care au fost la un pas de o tragedie.

"M-am speriat foarte tare. M-am speriat foarte mult pentru copil, pentru că aveam impresia că vine peste el masina, efectiv", spune Mirela Dorojan, mama bebelușului.

Și angajații magazinului în fața căruia a avut loc loc accidentul au trăit clipe de groază și îl consideră pe tatăl micuțului un erou.

"Erou, părinte... deci o fracțiune de secundă, vă spun, a fost ceva care... nu știu dacă cineva... cred că instinctul! Și-a luat căruciorul în brațe și l-a băgat exact în colțul nostru, al magazinului", povestește Doina Ştefănescu, angajata magazinului din zonă.

"Am venit exact după, după ce a venit ambulanța. Fracțiune de secundă. Putea să moară, putea să-i fie fatal. Deci nu mai avem siguranță nici pe trotuare", spune o altă femeie, care obișnuiește să treacă zi de zi prin zona respectivă.

Şoferul vinovat de producerea accidentului a primit o amendă de 650 de lei pentru neasigurare la schimbarea direcției de deplasare.

 

 

Editor : Izabela Zaharia

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce a ajuns să facă Octavian Bellu după ce s-a retras din gimnastică. Meseria neașteptată pe care o practică...
Digi FM
Povestea hilară a unui american stabilit în România care a confundat un semn de taxi
Pro FM
Picioare parcă interminabile, bronz impecabil, ținută sumară. Mădălina Ghenea și magnetismul ei, din nou la...
Film Now
Daniel Craig, despre scenele erotice din „Queer”. „Nu există nimic intim în filmarea unei astfel de secvențe...
Adevarul
Pacostea ce se răspândește pe zi ce trece și afectează viața românilor. „Nu e deloc de glumit, se hrănesc cu...
Newsweek
Universitatea privată făcută de Lasconi avea aviz provizoriu de funcționare. Licența - despre PRO TV
Digi FM
Ce riști dacă vinzi terenuri cu valoare mare? Experiența unui român verificat de ANAF
Digi World
"Așteptări vs. realitate. Mă simt înșelată". A crezut că și-a închiriat cea mai frumoasă cameră cu vedere la...
Digi Animal World
Momentul când un tigru atacă un porc mistreț în India, surprins de un fotograf. Imaginile sunt greu de urmărit
Film Now
J.Lo, într-o rochie decupată pe laterale, de sus până jos, la care nu a purtat lenjerie, la premiera filmului...
UTV
Sean Penn are o noua iubita. Cine este Valeria Nicov, moldoveanca in varsta de 26 de ani alaturi de care a...