MAI anunță schimbări la admiterea în instituțiile de învățământ din subordine

Data actualizării: Data publicării:
admitere facultati

Proba sportivă de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne a fost modificată, fiind adăugat un obstacol în plus, față de cele 11 existente, anunță instituția. Totodată, a fost majorat timpul maxim pentru parcurgerea traseului, cu aproape un minut, relatează MEDIAFAX.

Proba sportivă de admitere în instituțiile de învățământ ale Ministerului Afacerilor Interne va fi modificată, dar schimbări vor fi și în ceea ce privește ocuparea posturilor vacante sau pregătirea tactică a angajaților.

Elementele de noutate pentru traseul aplicativ destinat admiterii la armele poliție, jandarmerie și poliție de frontieră, sunt „adăugarea unui obstacol, față de cele 11 existente în prezent, și creșterea timpului maxim pentru parcurgerea traseului de la două minute și douăzeci și cinci de secunde la trei minute și douăzeci de secunde”.

„Precizăm că pentru concursul de admitere la Academia de Poliție «A.I. Cuza», organizat în acest an, nu se vor aplica noile modificări ale traseului practic-aplicativ”, spun reprezentanții MAI prin intermediul unui comunicat de presă remis vineri MEDIAFAX.

Noile modificări care vizează proba sportivă de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI vor fi valabile începând cu valabile începând cu data de 01.01.2020.

În sensul familiarizării potențialilor candidați cu modificările aduse traseului aplicativ care reprezintă proba sportivă la examenele de admitere în instituțiile de învățământ ale MAI sau la celelalte concursuri care presupun și proba fizică, pe pagina de Facebook și pe site-ul oficial al MAI a fost postat un clip video în care sunt prezentate modificările aduse traseului aplicativ .

„Clipul video prezintă obstacolele care trebuie depășite de candidat, modul corect de executare, precum și situațiile în care un candidat este penalizat sau eliminat din concurs, aplicabile polițiștilor, polițiștilor de frontieră și jandarmilor”, se arată în comunicat.

În ceea ce privește traseul aplicativ pentru candidații care doresc să se încadreze în structuri ale Inspectoratului General pentru Situații de Urgență, timpul de parcurgere a traseului pentru ca un candidat să fie admis a fost stabilit la două minute și cincisprezece secunde, față de un minut și cinci secunde în prezent. De asemenea, traseul va avea 9 obstacole.

„Noutățile aduse traseului aplicativ fac parte dintr-o serie de modificări la Ordinele de ministru care reglementează activitatea de management resurse umane în unitățile de poliție și în unitățile militare ale Ministerului Afacerilor Interne determinate, pe de o parte, de necesitatea adaptării anumitor norme ca urmare a situațiilor întâlnite în practică, iar, pe de altă parte, de nevoia consolidării pregătirii de specialitate a personalului operativ, în special în domeniile tactică polițienească, mânuire armament, uz de armă”, se precizează în comunicat.

Reprezentanții MAI au menționat că și organizarea concursurilor de ocupare a posturilor vacante din structurile MAI a suferit modificări. „A fost introdusă posibilitatea suspendării concursului, respectiv a amânării emiterii actului administrativ, în cazul semnalării unor aspecte de nelegalitate. Suspendarea și amânarea se pot dispune până la soluționarea sesizării, dar pentru o perioadă de cel mult 5 zile lucrătoare”, spune sursa citată.

Noul cadru normativ prevede și faptul că se vor organiza programe de pregătire tactică a personalului MAI, „pe baza procedurilor comune de intervenție profesională aprobate de inspectorii generali ai Inspectoratului General al Poliției Române, Inspectoratului General al Poliției de Frontieră, Inspectoratului General al Jandarmeriei Române și Inspectoratului General pentru Imigrări. Programele de pregătire urmăresc dezvoltarea și menținerea deprinderilor tactice de bază ale personalului operativ și îmbunătățirea capacității de reacție imediată a personalului care lucrează nemijlocit cu publicul”.

Totodată, au fost reevaluate documentele de evidență nominală a personalului, fiind introdus statul de organizare în format electronic.

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri
Playtech
Ce meserie inedită are acum Alex Pruitt, actorul din Singur acasă 3. Este de nerecunoscut
Digi FM
Kevin Costner, vacanță în Aspen alături de fiica sa adolescentă. Actorul este tatăl a șapte copii
Pro FM
Soția lui Kanye West, într-o pelerină transparentă de ploaie, cu nimic pe dedesubt. El, cu mască pe față...
Film Now
I-a arătat imagini nud și i-a vorbit despre dependența lui de pornografie. Blake Lively l-a dat în judecată...
Adevarul
De când va fi fabricată Dacia Spring în Europa: va duce la o scădere masivă a costurilor
Newsweek
Ultimele vești de la Casa de Pensii despre indexarea pensiilor în ianuarie: Va veni direct majorată
Digi FM
Controversă după momentul Aurei Șova cu Marius Manole, din finala Vocea României 2024: "Respectul faţă de...
Digi World
O vedetă TikTok a murit la doar 19 ani din cauza unei boli foarte rare care afectează doar câteva sute de...
Digi Animal World
Cum arată câinele care valorează un milion de euro. A fost conceput și născut în România: „A câștigat toate...
Film Now
Scarlett Johansson nu-și dorește ca fiica sa să afle acest lucru despre ea: „Mi-e atât de rușine”
UTV
Andreea Balan si George Burcea, impreuna la serbarea fiicei lor, Ella. Au lasat in urma certurile pentru...