Limită de alcool la bordul avioanelor și în aeroporturi. Ce propune directorul uneia dintre cele mai cunoscute companii aeriene

Data publicării:
Alcohol being consumed by someone on a plane
Decizia vine după o serie de incidente la bordul avioanelor legate de consumul de alcool. Sursa foto: Profimedia Images

Directorul general al companiei aeriene Ryanair solicită limitarea consumului de alcool la două pahare per persoană în avioane și în aeroporturi, scrie BBC. Decizia vine după o serie de incidente la bordul avioanelor legate de consumul de alcool.

Directorul executiv al Ryanair, Michael O'Leary, a cerut o limită de două băuturi pe pasager în barurile din aeroporturi, cu scopul de a reduce creșterea dezordinii în stare de ebrietate pe durata zborurilor, dar și în aeroporturi.

Alcoolul, cauza creșterii agresiunilor asupra echipajului de cabină și a confruntărilor între pasageri

Directorul Ryanair a spus pentru Daily Telegraph că o combinație de alcool cu „pudră și tablete” a cauzat o creștere a agresiunilor asupra echipajului de cabină și a confruntărilor între pasageri.

Potrivit directorului, companiile aeriene au dificultăți în a identifica care pasageri sunt sub influența alcoolului, deoarece aceștia se integrează cu ușurință într-un grup și se comportă sobru de la poarta de îmbarcare până la locul lor din avion.

„Atâta timp cât pot sta în picioare și se amestecă, vor trece. Apoi, când avionul decolează, vedem comportamentul neadecvat”, a declarat el pentru Telegraph.

Directorul Ryanair: Pasagerii care consumă alcool, tot mai agresivi

De asemenea, comportamentul pasagerilor care consumă alcool s-a schimbat de-a lungul timpului, afirmă O'Leary.

În trecut, directorul de zbor susține că majoritatea adormeau. Acum, el suspectează că pasagerii iau și tablete și pudră, ceea ce duce la un comportament mai agresiv.

Poziția lui O'Leary vine în urma mai multor incidente foarte mediatizate, dintre care unele au implicat presupuse agresiuni sexuale ale însoțitorilor de bord. În alte cazuri, au izbucnit încăierări între pasageri.

Potrivit BBC, un purtător de cuvânt al AirportsUK a abordat situația și a asigurat publicul că vor fi aplicate amenzi, refuzuri de zbor și chiar închisoare pentru pasagerii indisciplinați.

Cu toate acestea, O'Leary subliniază lipsa de cooperare a aeroporturilor și susține că pub-urile companiilor aeriene continuă să servească pasageri în stare de ebrietate

Editor : Iulia Bălăianu

Urmărește știrile Digi24.ro și pe Google News

Partenerii noștri