Video&Foto Lacul Nuntași, întins pe 800 de hectare și faimos pentru calitățile sale terapeutice, a secat aproape complet
Data actualizării: Data publicării:
Prefectul județului Constanța, George-Sergiu Niculescu, a postat pe Facebook imagini cu starea în care a ajuns lacul Nuntași, care se întindea pe 800 de hectare, după ce primăria comunei Istria a cerut ajutor pentru remedierea situației. În imagini se vede cum lacul secat aproape complet.
Potrivit prefectului, lacul a ajuns în acestă situație din cauza secetei și a obturării canalelor prin care lacul era alimentat cu apă, însă situație are rezolvare.
"Situația stă în felul următor: din cauza secetei pedologice și a obturării canalelor prin care putea fi alimentat cu apă, lacul Nuntași este secat în proporție de 95%! Și vorbim despre un lac cu apă sărată, asemănător celui din Techirghiol, care se întindea pe mai bine de 800 de hectare. Acolo, în urmă cu zeci de ani, oameni din toată țara veneau să se bucure de efectul terapeutic al nămolului sapropelic. Acum? O imagine dezolantă și nimic mai mult. În perioada următoare, vom veni cu soluții. În primul rând, decolmatarea canalelor de alimentare. Atât cel care face legătura între lacul Sinoe și lacul Istria, cât și între lacul Istria și lacul Nuntași. Abia apoi se va putea remedia această situație și lucrurile vor reveni la normal. Pentru un plan concret și o acțiune cât mai rapidă, i-am convocat la o întâlnire de lucru, care va avea loc mâine, la sediul Prefecturii Constanța, pe reprezentanții ABADL, ARBDD, APM Constanța și cei ai Primăriei Istria.", scrie Niculescu.
Setarile tale privind cookie-urile nu permit afisarea continutul din aceasta sectiune. Poti actualiza setarile modulelor coookie direct din browser sau de aici – e nevoie sa accepti cookie-urile social media
Lacul Nuntasi este un lac cu apă sărată care în trecut se întindea pe 817 hectare. Cu o adancime de 2 metri, conținea nămoluri terapeutice, asemănătoare cu cele din lacul Techirghiol.
Stațiunea balneoclimaterică Băile Nuntași din județul Constanța era cunoscută în trecut pentru calitățile terapeutice ale nămolului din lacul Nuntași, însă acum a rămas în paragină.