Respinge acuzaţia că ar fi luat bani de la oameni de afaceri ca să nu îi atace la televiziunile pe care le patronează. Dar, spre deosebire de alte dăţi, Dan Voiculescu nu a fost, vineri, foarte generos în declaraţii. La intrarea în sediul poliţiei Ilfov, a mai răspuns unor întrebări. La plecare, nimic!
Acuzațiile de șantaj sunt aduse de trei oameni de afaceri. Surse din interiorul anchetei susţin că una dintre victime este Nelu Iordache, fostul patron al companiei low-cost Blue Air. El ar fi "cedat" aproape un milion de euro lui Dan Voiculescu, ca să nu fie denigrat de ziarele şi televiziunile lui.
Cei trei oameni de afaceri erau ameninţaţi cu discreditarea firmelor pe care le conduc, dacă nu încheie contracte de publicitate cu grupul media al familiei Voiculescu.
Nu e prima dată că apar informaţii despre astfel de practici ale grupului Intact. În urmă cu un an, un fost şef din trust, Mihai Craiu, dădea în vileag cauzele succesului financiar al acestuia: „Sunt oameni care ştiu, au fost şantajaţi în mod direct. Întrebaţi-l pe Octavian Creţu, de la Borsec, câţi bani i-a cerut Voiculescu şi de ce l-a târnosit prin toate canalele media. Întrebaţi-l pe el să dea declaraţii, că el a fost şantajat".
Pe 19 decembrie 2007, când Mihai Craiu conducea Jurnalul Naţional, publicaţia a declanşat o adevărată campanie împotriva producătorului de ape minerale.
Cel mai cunoscut om de afaceri aflat printre denunţători este însă Nelu Iordache, patronul Romstrade, care ar fi reclamat şantajul încă de vara trecută. Iordache era atunci în arest preventiv, acuzat de deturnare de fonduri europene.
El a scris teancuri de declaraţii la Direcţia Naţională Anticorupţie. Nu doar despre Dan Voiculescu. Pe listă mai sunt:
- Ovidiu Silaghi, fost ministru al Transporturilor
- Remus Vasile Şpan, intermediar dosarul în dosarul Silaghi
- Gheorghe Cruceru, partener de afaceri
- Nicolae Dorel Mircea, director Romstrade
- ofiţeri DIPI.