Victor Ponta, de la instanţă la poliţie şi înapoi la instanţă
Data publicării:
Fostul premier Victor Ponta a încercat, astăzi, să îi convingă pe judecătorii curţii supreme să îi permită să dea declaraţii despre noul dosar în care a fost pus sub acuzare. Deputatul este nemulţumit că procurorii care îl anchetează sub control judiciar pentru folosirea influenţei politice şi complicitate la spălare de bani i-au interzis acest lucru. Instanţa supremă urmează să ia o hotărâre definitivă.
Fostul premier şi-a început ziua la Curtea Supremă.
ORA 8:45:
Reporter: Veţi cere ridicarea întregului control judiciar?
Victor Ponta: Eu cer un lucru simplu, ceea ce spun în sală să pot vă spun şi dumneavoastră şi oamenilor. Cred că e de bun simţ, nu?
ORA 9:30:
Cum procesul său se judeca după prânz, a mers la Secţia 6 de poliţie, pentru a onora obligaţiile impuse de procurorii DNA Ploieşti.
ORA 11:35:
Victor Ponta: De atâtea ori o să ne vedem astăzi încât...unde e maşina, ziceţi-mi şi mie!
Reporter: De câte ori aţi intrat într-o secţie de poliţie?
Victor Ponta: Foarte des am fost.
Deputatul a revenit la Curtea Supremă, unde însă a avut de aşteptat.
Două ore şi jumătate a stat Victor Ponta în faţa unui judecător de aici, de la ICCJ, încercând să îl convingă să îl scape de controlul judiciar sau măcar de restricţia de a face declaraţii despre dosarul în care este implicat.
ORA 16:30:
Reporter: Veţi scăpa de această rigoare a controlului judiciar?
Victor Ponta: Tot ce am spus în faţa judecătorului...am spus tot şi aş vrea să pot să spun şi în faţa dumneavostră, dacă mi se dă voie.
Reporter: Ce e mai deranjant, acuzaţia în sine sau controlul judiciar, cu acea interdicţie de a vorbi?
Victor Ponta: Mulţumesc! O zi bună!
Procurorii îl acuză pe Victor Ponta de complicitate la spălare de bani şi folosirea influenţei de lider politic. Una dintre obligaţiile impuse este să nu dea declaraţii în presă despre acuzaţii.
Raluca Prună, ministrul Justiţiei, la emisiunea "În faţa ta": „Nu mi se pare nimic curios sau extravagant ca o unitate de parchet să ceară persoanei aflate sub anchetă să nu discute public despre cauză în media. DNA probabil e nevoit să facă asta într-o ţară ca România, unde noi vedem avocaţi care vin la televiziune şi îşi prezintă strategiile de apărare. Aşa ceva în Occident nu vezi. Uneori studiourile televiziunilor se transformă în săli de judecată.”
Şi Sebastian Ghiţă, cercetat alături de fostul premier în dosar, a contestat interdicţia de a da declaraţii în presă despre dosar. Cererea sa se va discuta pe 13 septembrie.