Românii au reuşit să cloneze cardurile emise de bănci importante din Statele Unite şi Oman. Spărgeau sistemele de protecţie şi furau datele informatice. Imediat după ce reuşeau să obţină o copie a cardului, scoteau banii cash din bancomate.
Cea mai mare mare lovitură au dat-o în Japonia, în februarie 2013. Nouă milioane de dolari au fost scoşi într-o singură zi de către nouă dintre suspecţi.
După 10 luni s-au întors în România, unde au reuşit o altă performanţă. 220 de bancomate au fost folosite într-o singură zi pentru retragerea banilor. ATM-uri aflate în București. Cu ajutorul a 11 carduri au fost retrași peste 4 milioane de dolari.
Pentru a scoate sume atât de mari de bani, membrii grupării făceau chiar şi patru mii de tranzacţii financiare într-o singură zi.
Gruparea a acţionat în 25 de ţări din Europa, Asia şi SUA.
Anchetatorii susţin că toate ordinele veneau de la Marius Ioan Curtas, un luptător K1.
Retragerea banilor se făcea în general la sfârșit de săptămână de la diferite bancomate din București. Atunci băncile nu aveau program. În plus, cei care retrageau banii veneau mascați cu cagule pentru a nu putea fi recunoscuți.
Procurorii au răscolit 50 de case ale suspecţilor de unde au plecat cu 150 de mii de euro, două lingouri de aur, tablouri de valoare, laptopuri şi telefoane mobile.
Ocupaţiile suspecţilor i-au luat prin surprindere pe procurori. Potrivit anchetatorilor, printre suspecţi se aflau un fotbalist din Liga a doua, Bogdan Ghiceanu, de la FC Otopeni, un arbitru de fotbal, Ionuț Chiriac, şi doi subofiţeri de poliţie.
Pentru a da de urma hoţilor a fost nevoie de ajutorul ofiţerilor de la Crimă Organizată din Japonia. Aceştia au primit o parte din fotografiile suspecţilor românilor şi au fost nevoiţi să vizioneze sute de ore de înregistrări de pe camerele de supraveghere din zona băncilor pentru a-i putea identifica.