Aurel Puiu, comisar șef secție Garda Financiară Teleorman, Cantemir-Constantin Tănăsescu, comisar superior la Garda Financiară Teleorman, și Marin Pană, comisar la Garda Financiară Teleorman, au fost deferiți justiției pentru abuz în serviciu împotriva intereselor publice, în formă calificată.
Liviu Ardeiaș, avocat în cadrul Baroului Teleorman, arestat preventiv în lipsă în altă cauză, a fost trimis în judecată pentru două infracțiuni de evaziune fiscală și anume: infracțiunea de sustragere de la îndeplinirea obligațiilor fiscale prin omisiunea evidențierii în totalitate, în actele contabile ori în alte documente legale, a operațiunilor comerciale efectuate și a veniturilor realizate și infracțiunea de a nu reface, cu intenție, documentele de evidență contabilă distruse, în termenul înscris în documentele de control.
Conform rechizitoriului procurorilor, în perioada 2006 – 2012, avocatul Liviu Ardeiaș nu a înregistrat în evidența contabilă a cabinetului său de avocatură veniturile realizate din activitatea de avocat, cauzând, prin aceasta, un prejudiciu în dauna bugetului de stat în sumă de 7.573.767 lei, reprezentând impozit pe profit și TVA.
De asemenea, în cursul anului 2010, cu ocazia unui control efectuat la cabinetul de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu, reprezentanții Gărzii Financiare Teleorman au constatat că acesta nu are o evidență contabilă și i-au solicitat să refacă evidența contabilă, însă Ardeiaș Liviu nu și-a îndeplinit această obligație.
„Cu ocazia efectuării cercetărilor într-o altă cauză penală, în care era cercetat și Ardeiaș Liviu, în cursul anului 2012, procurorii au solicitat Gărzii Financiare efectuarea unor controale de specialitate privind activitatea cabinetului de avocatură al inculpatului Ardeiaș Liviu. Această solicitare a fost repartizată Gărzii Financiare Teleorman, însă inculpații Puiu Aurel, comisar șef secție Garda Financiară Teleorman, Tănăsescu Cantemir-Constantin, comisar superior la Garda Financiară Teleorman și Pană Marin, comisar la Garda Financiară Teleorman, deși li s-a solicitat în mod repetat de către procurori să transmită rezultatele controlului, nu și-au îndeplinit atribuțiile de serviciu și au transmis DNA o sesizare penală prin care s-au rezumat să constate doar infracțiunea de refuz de a reface evidența contabilă, fără să răspundă și cu privire la cerințele dispuse de procuror”, arată documentul DNA.
Ministerul Finanțelor Publice – Agenția Națională de Administrare Fiscală s-a constituit parte civilă cu suma de 7.573.767 lei.
În vederea recuperării acestui prejudiciu, procurorii au instituit sechestru asigurător asupra bunurilor și conturilor comisarilor Aurel Puiu și Cantemir-Constantin Tănăsescu și a avocatului Ardeiaș Liviu.