Opt persoane s-ar afla în spatele afacerii. Locuinţele lor şi sediile mai multor firme care le aparţin au fost percheziționate de anchetatori. Printre cele 15 adrese unde au avut loc percheziţii se numără locuinţa şi biroul executorului judecătoresc Dorina Gonţ.
„În perioada 2011-2014, reprezentanții mai multor societăți comerciale și ai unui birou de executori judecătorești au înregistrat în evidențele contabile tranzacții comerciale fictive cu scopul sustragerii de la plata taxelor și impozitelor. Prejudiciul este de 3 milioane de euro”, a declarat comisarul-șef Aurel Dobre.
Mecanismul prin care statul român a fost prejudiciat este simplu, principalele rotiţe fiind mai multe firme-fantomă.
Dorina Gonţ este suspectată că ar fi transferat importante sume de bani în conturile mai multor firme-fantomă de la care, chipurile, ar fi achiziţionat aparatură electronică şi consultanţă. De aici banii au fost direcţionaţi către firme offshore controlate în Cipru şi Seychelles de omul de afaceri Ciprian Nistor, vizat şi el de anchetă. Ulterior, banii erau scoşi de acesta şi investiţi în imobile şi terenuri din România.
Poliţiştii au ridicat la percheziţii toate documentele care au trecut prin mâna Dorinei Gonţ din 2011 şi până astăzi.
Pentru a recupera prejudiciul anchetatorii au pus sechestru pe cinci imobile deţinute de familia preşedintelui Camerei Executorilor Judecătoreşti de pe lângă Curtea de Apel din Capitală. Unul dintre imobilele vizate este pe strada Enăchiţă Văcărescu, unde familia Gonţ are trei apartamente.
Dorina Gonţ este unul dintre cei mai cunoscuţi executori judecătoreşti din Capitală. De numele ei sunt legate onorarii fabuloase obţinute de la ministere sau companii de stat. Şase sute de mii de euro ar fi primit de la Ministerul Transporturilor pentru recuperarea unor datorii de la CFR. Alte executări au fost plătite scump de Ministerul Educaţiei, Electrica SA Primăria Sector 2 ori DISTRIGAZ.